Back to top

Multa si no s'acaben les obres de la plaça del Víctor a finals de novembre

El retard en la finalització de les obres del carrer Ample i plaça del Víctor segueix provocant malestar entre els negocis de la zona. Des de l'Ajuntament expliquen que s'han donat dues pròrrogues justificades a l'empresa, però l'última finalitza el 30 de novembre.

A finals de gener d'aquest 2023 començaven les obres de millora al carrer ample i plaça del Víctor, unes obres que ja van iniciar-se més tard del que tocava i la seva execució també s'està allargant. Concretament, havien d'estar finalitzades a finals d'estiu, però l'Ajuntament de Reus va concedir dues pròrrogues justificades a l'empresa que està executant les obres. L'últim d'aquests terminis finalitza el pròxim 30 de novembre, i si la primera fase d'aquestes actuacions no està acabada en aquesta data, el consistori sancionarà a la constructora.

Els comerciants de la zona, per la seva banda, asseguren que aquesta multa a ells no els beneficia en res i no compensa les afectacions que estan tenint per culpa d'aquestes obres. En alguns casos, diuen, que estan perdent fins al 40% del benefici i això els preocupa tenint en compte que s'apropa la campanya de Nadal. Malgrat que molts dels comerciants de la zona no han volgut aparèixer a càmera, molts d'ells critiquen que no estan rebent informació per part de l'Ajuntament del transcurs d'aquests retards en les obres. Per altra banda, també asseguren i que les obres han provocat afectacions puntuals de subministrament de llum i aigua, i que en alguns casos no s'ha avisat correctament d'aquests talls als comerços i al veïnat.

La segona fase de les obres han de començar aviat

La segona fase de les obres que afectaria diversos carrers per connectar la plaça amb el futur centre cívic Gregal, haurien de començar imminentment, però fonts de l'Ajuntament de Reus expliquen que la licitació de les obres ha quedat deserta i, per tant, està prevista una nova licitació amb un pressupost més elevat per per atraure alguna empresa. Per altra banda, en el pla d'inversions previst pel consistori per aquest 2024, hi ha 1,3 M€ per a la reforma de la plaça del Pintor Fortuny i almenys una part del carrer ample.

Paraules clau:

Notícies relacionades