Back to top

Només un 25% dels edificis del Camp de Tarragona han passat la ITE

Una dada que preocupa al COAATT que alerta dels riscos que pot comportar l'incompliment d'aquesta ITE per a la ciutadania.

Des del 2010, tots els edificis de més de 45 anys es veuen obligats a passar una inspecció tècnica, més coneguda per les sigles ITE (Inspecció Tècnica d'Edificis). No obstant això, al Camp de Tarragona només ho han fet 1 de cada 4 immobles, situant el territori a la cua de Catalunya.

Segons ha assegurat el membre de la Junta del COAATT, Jordi Roig, en una entrevista al programa La Comarcal de Canal Reus, un total de 19.000 edificis haurien d'haver passat la ITE, però lamenta que només ho haguin fet uns 4.835. 

De fet, de les poc més de 500 inspeccions que es van portar a terme al llarg del 2020, més d'un 50% tenien alguna deficiència i alguns habitatges es trobaven en estat molt greu.

Tarragonès i Baix Camp, les comarques amb més ITE

Si ho analitzem per comarques, el Tarragonès i el Baix Camp ocupen més del 60 % de les inspeccions realitzades. Els segueix la Conca de Barberà i el Baix Penedès, tots dos amb, aproximadament, un 12 % i el Priorat amb un 2 % del total. 

Les sancions econòmiques van dels 9.000 als 90.000 euros

Des del COAATT també fan una crida a les administracions perquè informin als propietaris de l'obligatorietat i dels perills que comporta no passar la ITE. De fet, les sancions econòmiques de no portar a terme aquesta inspecció van dels 9.000 als 90.000 euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades