Back to top

El nou servei de bicicleta compartida de Reus ja té nom

El servei entrarà en funcionament a l’octubre, amb 250 bicicletes i 21 estacions repartides per tota la ciutat

El nou servei públic de bicicleta compartida municipal de Reus ja té nom: es dirà Ganxeta i després de superar la fase de prova pilot en la que han participat treballadors de l'Ajuntament, entrarà finalment en funcionament el pròxim mes d'octubre amb les primeres 250 bicicletes al carrer. A partir d'aquesta mateixa setmana es començaran a instal·lar les primeres estacions per aparcar-les i recollir-les, que en una primera fase seran 21 espais repartits per la ciutat amb una vintena d'ancoratges cadascun.

El taller

Paral·lelament a la fabricació de les bicicletes, s'està acabant d'equipar el taller, situat al local annex al pàrquing municipal de Sant Ferran. L'aplicació que servirà per gestionar el servei també s'està acabant de desenvolupar, tot i que encara es desconeix el preu que tindrà la utilització d'aquesta bicicleta i si, finalment, tindrà límit horari, és a dir, que durant les nits no es pugui fer servir tal com es va plantejar durant la prova pilot.

Ganxeta, la bicicleta de Reus

logo bicicleta ganxeta

El logotip de Ganxeta neix a partir d’un sistema modular de formes geomètriques bàsiques que connecten diversos conceptes: els cercles ens recorden les rodes de la bicicleta, però també les rotondes de circulació, un conjunt de línies que ens trasllada visualment a la trama urbana de la ciutat. S’hi afegeix el subtítol de “la bicicleta de Reus”, per explicar què és la Ganxeta.

El logotip es completa amb unes fletxes que li aporten direcció i moviment però també hi afegeix el valor afegit de sostenibilitat i d’economia circular.

Els colors del transport públic

La bicicleta compartida es planteja com un nou sistema de transport públic de la ciutat de Reus, per aquest motiu, incorpora els mateixos colors que Reus Transport: el groc mostassa i el gris, combinats amb el blanc i el negre. El quadre de la bicicleta definitiva serà del mateix color que la carrosseria dels autobusos municipals.

El projecte de bicicleta compartida de Reus està emmarcat dins del «Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia Financiado por la Unión Europea-NextGenerationEU».

Paraules clau:

Notícies relacionades