Back to top

El nucli urbà de Reus ja compta amb la primera sirena de risc químic

Aquesta sirena, amb un radi d'abast d'un quilòmetre, donarà cobertura a la zona sud de la capital del Baix Camp, la part més pròxima a la indústria química.

Diversos operaris han instal·lat la primera sirena de risc químic del nucli urbà de Reus al terrat de l'edifici del Tecnoparc. Tot i les dificultats provocades pel fort vent que ha bufat aquest matí de dijous a la ciutat, s'ha pogut situar la primera de les quatre columnes de sis megàfons que conformen l'antena. Durant la resta del dia està previst que es col·loquin les altres columnes. En total, més d'una vintena d'altaveus, amb un radi d'abast d'un quilòmetre, que han d'avisar d'un possible risc químic a la ciutadania. La sirena s'ha ubicat a la zona sud de Reus per donar cobertura a la part més pròxima a la indústria química.

D'aquesta manera, el nucli urbà de la capital del Baix Camp ja compta amb la primera de les dues sirenes de risc químic que li pertoquen. L'altra se situarà al voltant del Mercat del Camp, a tocar del terme municipal de la Canonja. Val a dir que Reus ja disposa d'una sirena situada al polígon Alba, però no es considera que formi part del nucli urbà. 

La sirena arriba tard

Així doncs, la sirena quedarà instal·lada aquest mateix dijous 13 d'abril. Una antena que arriba més tard del previst, ja que el passat mes de setembre s'havia anunciat que s'instal·laria a la zona sud de la ciutat abans d'acabar el 2022, una data que no s'ha complert.

Paraules clau:

Notícies relacionades