Back to top

Obert el nou carrer del pas de l'antiga estació de Cambrils

Després de més d'un any i mig d'obres, el tram permet connectar els barris de l'Eixample i Horta de Santa Maria, amb gairebé un quilòmetre de rambla

Ja es pot circular pel nou tram del passeig que uneix l'Eixample de Cambrils amb el barri d'Horta de Santa Maria, on s'ubicava l'antiga estació de trens. Aquesta setmana han finalitzat les obres d’adequació de l’entorn de l’antiga estació, que permeten obrir la vila al mar, unint dos barris separats històricament pel traçat ferroviari.

Les obres han consistit en la construcció d’un nou tram d’avinguda que dona continuïtat a les vies existents, adaptant la diferència d’amplades. L'estructura de la rambla compta amb un passeig de vianants central, carril bici i dues calçades laterals, amb passos adaptats i enllumenat. A més, també s’ha obert un pas de vianants pel centre de la rotonda de la cruïlla entre el passeig Horta de Santa Maria i l’avinguda de la Llosa.

Les obres, malgrat aixecar polseguera des d'un inici per la pèrdua de l'edifici històric de l'antiga estació, ha tingut un bon resultat que valoren positivament des de l'Ajuntament. El regidor d'Obra Pública, Enric Daza, explica que la quotidianitat dels veïns i veïnes canviarà amb aquesta nova connexió. De fet, ha avançat que no serà l'única obra que es durà a terme al llarg d'aquest mandat per a millorar la connectivitat entre Cambrils vila i la banda de la platja. Dues parts del municipi que han estat històricament separades per la via de tren. 

Aquest punt en concret, a més, ha de ser "capicua", segons el mateix regidor. "Serà el pas del tramvia del Camp de Tarragona i també de la Via Verda que ha de continuar cap a Mont-roig i Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant", convertint-se en un dels punts més importants de Cambrils pel que fa a urbanisme i mobilitat dels pròxims anys. 

L’estació de tren estava en desús després de la posada en marxa el corredor del Mediterrani. L’edifici es va construir el 1865 juntament amb la línia fèrria, per on van passar trens durant més de 150 anys, pel mig del nucli urbà de Cambrils. L’objectiu de l’Ajuntament era tornar a integrar la trama urbana, i per això, a més de les obres de l’estació, des del 2021 ja va obrir diversos passos provisionals a diferents punts per travessar les vies que ja han estat retirades per ADIF.

Paraules clau:

Notícies relacionades