Back to top

Comença l’enderroc de l'antiga estació de Cambrils

L’actuació preveu l’enderroc total de l’edifici de l’estació de ferrocarril, les construccions auxiliars,les andanes de l’exterior i casetes existents

Aquest matí s'han iniciat les obres d’enderroc de l’edifici de l’estació de tren vella per unir les avingudes Vidal i Barraquer i Horta de Santa Maria i obrir la vila al mar, complint el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) aprovat el 2005.  

Els treballs s’han adjudicat a través d’un contracte menor a l’empresa Excavacions Cofran 95 SL per un import de 42.000 euros (IVA inclòs). L’Ajuntament disposa de la preceptiva autorització d’Adif per realitzar les obres i, tal com van demanar els grups de l’oposició (ERC i Junts), la secretària i l’interventor han emès un informe jurídic favorable a l’enderroc.  

enderroc estació cambrils

L’actuació preveu l’enderroc total de l’edifici de l’estació de ferrocarril, les construccions auxiliars (magatzems, murs, cobert de planxes, sales de màquines..), així com les andanes de l’exterior i casetes existents per tal de deixar la zona preparada per al seu posterior condicionament. 

L’estació està en desús després de la posada en marxa el corredor del Mediterrani i actualment es trobava en un estat d’insalubritat notable, ja que havia estat objecte de nombrosos actes vandàlics. Es tracta d’un edifici aïllat que es va construir el 1865 juntament amb la línia fèrrica per on van passar trens durant més de 150 anys, pel mig del terme de Cambrils.  

L’Ajuntament defensa que l'objectiu de l'enderroc és reconnectar la vila amb la platja després de molts anys separats per aquesta infraestructura i per això ja s’han obert cinc passos provisionals per travessar les vies mentre Adif no les desmantelli. Justament el primer pas que es va obrir, el passat agost, va ser el del costat de l’estació, que ara caldrà tancar temporalment durant les obres per garantir la seguretat, ja que la façana est de l’edifici dona a un lateral.   

Polèmica

Des de fa temps la Plataforma Conservem l'Estació de Cambrils ha estat lluitant per tal de  mantenir l'edifici i denunciant el que consideren que és una manca de transparència entre el govern de Klein i ADIF.

Paraules clau:

Notícies relacionades