Back to top

Oberta la inscripció per a la secció Educurt exprés del festival de curtmetratges Psicurt

Aquesta categoria està destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (E.S.O.), Batxillerat (BAT), Cicles Formatius i Universitat

Fins al 30 de setembre de 2021, continua obert el període d'inscripció per a la secció Educurt exprés del festival de curtmetratges sobre salut mental Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l'Ajuntament de Reus i l'Ajuntament de Tarragona, que se celebrarà a Reus i Tarragona del 7 al 10 d'octubre de 2021.

Requisits per presentar un curtmetratge

Aquesta categoria està destinada a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (E.S.O.), Batxillerat (BAT), Cicles Formatius i Universitat. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L'enregistrament es realitzarà a Reus i Tarragona durant el cap de setmana del festival. Al curtmetratge hauran d'aparèixer un element i unes localitzacions que proposarà l'organització en el moment de l'inici del concurs.

El premi és de 500 euros per al curtmetratge guanyador fet per estudiants universitaris i 500 euros també pel curtmetratge guanyador fet per estudiants d'ESO, BAT i cicles formatius.

psicurt

El Piscurt va tancar al juliol el període d'inscripció de la seva sisena edició amb un total de 239 obres inscrites entre la Secció Oficial i la Secció Educurt, amb temàtiques com la violència masclista, l'assetjament escolar, el suïcidi, el dol, l'estigmatització de les malalties mentals, les addiccions, etc.

Un any més, el Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics relacionats amb la Salut Mental més importants del territori espanyol, tant per la qualitat de les obres rebudes com per la labor que el festival realitza als centres educatius que demanen participar en l'activitat complementària: projecció en els centres participants i debat posterior amb l'alumnat sobre la temàtica de cadascun dels curtmetratges que han vist.

Informació destacada sobre el Psicurt:

  • La seva entrada és gratuïta, amb inscripció prèvia.
  • Des de l'any 2020 se celebra amb passis simultanis a dues ciutats: Reus, al Teatre Bartrina, i Tarragona, a l'Antiga Audiència.
  • La dotació total dels premis és de 6.000 euros.
  • En 2020, 3 dels 15 curtmetratges finalistes del festival van estar preseleccionats pels Premis Goya i un d'ells, «A la cara», de Javier Marco Rico, es va endur el Goya al millor curtmetratge de ficció.

Paraules clau:

Notícies relacionades