Back to top

'Oblideu Tosquelles!' i 'La Singla' triomfen al Memorimage 2023

Més de 2000 persones assisteixen de públic al divuitè Festival Memorimage, una edició que ha coincidit amb el centenari de la primera càmera en 16 mm i de l'inici del cinema amateur.

El film "Oblideu Tosquelles", d'Enric Miró, ha estat el guardonat amb el Premi Ciutat de Reus, que reconeix la millor pel·lícula de la secció oficial. El treball audiovisual parla del psiquiatre Francesc Tosquelles, que es va exiliar a França quan va acabar la Guerra Civil.

"La Singla"

L'altra pel·lícula triomfadora del festival ha estat "La Singla", de Paloma Zapata, que ha guanyat el Premi Cinema-Rescat i ha rebut la Menció Especial del Jurat del Memorimage. "La Singla" desgrana la vida de l'extraordinària i tràgica vida de la bailaora flamenca sorda nascuda al Somorrostro. El Premi del Públic ha estat per "Toda una vida", de Marta Romero, mentre que el Premi de la secció Memorijove s'ha atorgat a "No callarem, un film per la llibertat", de Clàudia Arribas, Violeta Octavio i Carlos Juan.

L'acte de cloenda, presentat per la periodista Montse Llussà, ha comptat amb l'actuació de la cantautora i compositora Anna d'Ivori, i amb la projecció de tres peces de cinema amateur que s'han conservat gràcies a la tasca del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR)

El palmarès del Memorimage 2023

  • Premi Ciutat de Reus: "Oblideu Tosquelles", d'Enric Miró
  • Menció Especial del Jurat: "La Singla", de Paloma Zapata
  • Premi del Públic: "Toda una vida", de Marta Romero
  • Premi Cinema-Rescat: "La Singla", de Paloma Zapata
  • Premi MemoriJove: "No callarem, un film per la llibertat", de Clàudia Arribas, Violeta Octavio i Carlos Juan
  • Premi MemoriReus: "Perseguint el Granuja" de Josep Maria Castellví
  • Premi Honorífic: El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de Girona

Paraules clau:

Notícies relacionades