Back to top

Oliver Klein denuncia Enric Daza a Fiscalia per presumpta prevaricació

L'alcalde en funcions de Cambrils acusa Daza, que a hores d'ara és regidor electe i portaveu de Junts i formarà part del nou govern municipal, d'haver-se autoatorgat una llicència d'obres sense informar que ell era el propietari de l'immoble. A més, en la denúncia a Fiscalia, l'encara alcalde apunta que l'obra era per reformar uns baixos i no per convertir-los en habitatge, tal com assegura que està fent Daza.

L'alcalde en funcions de Cambrils, Oliver Klein, ha presentat una denúncia davant la Fiscalia contra Enric Daza, el seu exregidor d'Urbanisme i també exmembre del Nou Moviment Ciutadà pels suposats delictes de prevaricació, usurpació de funcions públiques i desobediència. El batlle cambrilenc acusa el seu ex número dos i actual líder de Junts al nou plenari cambrilenc d'haver-se atorgat una llicència d'obres per un immoble del qual ell mateix n'és el propietari.

Klein apunta, a més, que les obres que ha acabat realitzant no eren les que declarava per obtenir aquesta llicència: el permís era per condicionar els baixos d'un immoble de la seva propietat i segons la denúncia, els treballs en realitat, estaven convertint aquests baixos en un habitatge.

Fonts municipals a més, apunten a Canal Reus que també es posa en dubte la legitimitat de la llicència, ja que, segons recull l'escrit, els fets es van produir els mateixos dies que Daza va notificar que deixava el Nou Moviment Ciutadà i que Klein el va cessar com a membre del govern.

En aquest sentit, apunta que podria haver-se autoritzat la llicència d'obres un cop ja havia estat destituït i quan, per tant, ja no tenia competències per fer-ho. Per acabar-ho d'adobar, també l'acusa d'obstaculitzar la policial local i els inspectors d'urbanisme quan aquests van intentar fer-hi una inspecció el passat mes de març.

Daza es mostra tranquil i acusa Klein de 'joc brut'

Enric Daza, per la seva banda, ha assegurat a Canal Reus que aquest moviment es tracta d'un més dels que està fent Klein, després de recórrer els resultats electorals, per desestabilitzar el pacte entre ERC, PSC, Junts i En Comú Podem, un pacte que precisament deixa aquest divendres fora de l'alcaldia a Klein.

L'actual portaveu de Junts per Cambrils assegura que els informes de la llicència d'obres estan aprovats per totes les àrees implicades, que la propietat de l'immoble no és només seva, i que la petició es va fer durant el mes de gener, setmanes abans del seu cessament. A més ha titllat de lamentable i vergonyosa l'actitud de Klein i ha assegurat que considera aquest moviment com un atac personal.

Paraules clau:

Notícies relacionades