Back to top

El pacte de govern de Cambrils carrega contra Klein i la seva judicialització dels resultats

Després que la Junta Electoral Central denegués el segon recurs presentat pel Nou Moviment Ciutadà i Oliver Klein amb l'objectiu d'impugnar el resultat de diverses meses, el partit municipalista va presentar el mateix divendres un recurs contenció-electoral.

Cambrils no ha constituït el seu nou Ajuntament: com els vam explicar el passat divendres, després que la Junta Electoral Central denegués el segon recurs presentat pel Nou Moviment Ciutadà i Oliver Klein amb l'objectiu d'impugnar el resultat de diverses meses, el partit municipalista va presentar el mateix divendres un recurs contenció-electoral. Una decisió que ha provocat ajornar aquest plenari d'investidura fins, com a màxim, el pròxim 7 de juliol.

Els membres del pacte que ha d'obtenir l'alcaldia, format pel PSC, Esquerra, Junts i En Comú Podem creuen que aquest recurs no tindrà cap mena de recorregut i lamenten que Klein aturi l'activitat del consistori cambrilenc.

Els candidats a l'alcaldia durant els pròxims quatre anys, repartits entre Alfredo Clúa i Camí Mendoza, asseguren que no entenen aquesta judicialització dels resultats i tampoc que es posi en dubte la feina feta pels membres de les meses que han estat impugnades.

Més enllà d'això, els membres del previsible futur govern de Cambrils asseguren que Klein i la seva formació han continuat amb les trucades per intentar evitar aquest pacte. Trucades a tothom, menys a Esquerra Republicana.

Durant aquests 20 dies, els quatre partits continuaran amb les reunions que ja han estat fent durant aquestes darreres setmanes: el cartipàs ja està definit i treballen en el Pla d'Acció Municipal pels pròxims 4 anys.

Ara caldrà veure la resolució definitiva del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i veure si l'NMC voldrà continuar amb el procés judicial si la resolució no és favorable. Tot plegat farà que Cambrils no tingui nou alcalde fins trenta-sis dies després de les eleccions.

Paraules clau:

Notícies relacionades