Back to top

El Palau d'Esports compleix cinquanta anys de vida

El pavelló del Reus Deportiu està de celebració, ja que aquest dimecres celebra el seu mig segle de vida. La instal·lació es va inaugurar en el millor moment esportiu de la història del club.

El 26 d'abril del 1973 es va inaugurar el Palau d'Esports del Reus Deportiu. I ho va fer amb un partit de veterans entre el Reus i el Girona, amb els equips que s'havien proclamat campions de Copa el 1952 i el 1949, respectivament. Posteriorment, es va disputar un amistós entre les seleccions espanyola i portuguesa, en el que va ser un homenatge a la llegenda roig-i-negra Joan Sabater, que es retirava oficialment de la selecció. Un partit, per cert, organitzat per la Federació Espanyola de Patinatge, l'únic ens de l'hoquei que va homenatjar a Sabater.

El Palau d'Esports es va construir perquè l'anterior pista s'havia quedat petita gràcies a la gran gesta assolida per l'hoquei roig-i-negre entre els anys 60 i 70: sis copes d'Europa consecutives, set lligues i quatre copes. Aquests són alguns dels títols que va assolir l'equip dirigit per Andreu Borràs i que comptava amb el mateix Sabater, els germans Vilallonga, Santi Garcia, Josep Maria Rabassa, Manel Boronat, Salvador Salvat o Pep Giralt

Un pavelló vell

FOTOGRAFIA: Reus Deportiu

Mig segle després, el Palau continua sent el pavelló del Reus Deportiu, però necessita una remodelació. Unes millores que l'actual junta del club ja contempla, tal com va explicar la presidenta del Reus Mònica Balsells al Cercle Central del mes de desembre

El documental

Com ja saben, el passat desembre des de Canal Reus s'estrenava el documental "Un equip immortal. La gesta del Reus de les sis copes". Si encara no l'han vist, poden fer-ho a continuació.

Paraules clau:

Notícies relacionades