Back to top

El paper destacat de les modistes d'abans

En el marc del Dia Internacional de la Dona Rural, i de mans de l'Associació de Dones Bella Llar de Riudoms, el Casal Riudomenc ha acollit l'homenatge que enguany s'ha dedicat a les modistes i cosidores.

Les modistes i cosidores van tenir un paper clau en moltes economies familiars del segle XIX i fins a mitjans del segle XX, a més de poder compaginar la feina amb la cura dels fills i tasques de la llar. És per això que des de l'Associació de Dones Bella Llar de Riudoms han volgut homenatjar aquest col·lectiu que al municipi del Baix Camp era força nombrós. Actualment, el sector de la costura ha canviat substancialment amb la irrupció de la confecció industrial i les deslocalitzacions, però recentment ha repuntat davant la conscienciació del reciclatge i la moda de reutilització de la roba.

Riudoms exposa roba d'abans del 1950

En el marc d'aquest homenatge a les dones modistes s'ha organitzat una exposició de vestits i roba d'abans del 1950, que mostra unes 100 peces. Com que antigament hi havia les cosidores de color i les que només cosien roba blanca, l'exposició també s'ha dividit en dos espais.

Paraules clau:

Notícies relacionades