Back to top

Parada no programada de la central nuclear Vandellòs II

Diverses bombes del circuit secundari s'han aturat a conseqüència de la pèrdua de la seva alimentació elèctrica

El titular de la central nuclear Vandellòs II (Tarragona) ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), seguint el procediment reglamentari, la parada no programada de la central a causa d'un senyal de baix nivell als generadors de vapor. Aquest succés no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni el medi ambient.

Aquest senyal dels generadors de vapor ha estat degut a la parada de diverses bombes del circuit secundari a conseqüència de la pèrdua de la seva alimentació elèctrica procedent d'una de les barres de subministrament.

Els sistemes de seguretat han funcionat segons el que estava previst i el titular ha procedit a restablir l'alimentació a la barra, després de desconnectar-la l'equip que ha provocat l'actuació de les proteccions elèctriques.

En el moment de la notificació la planta es trobava en espera calenta, reactor aturat amb condicions de pressió i temperatura nominals (mode 3) i avui, a les 09:50 ha estat connectada a la xarxa.

Amb la informació disponible en aquest moment, es classifica inicialment amb nivell 0 a l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Paraules clau:

Notícies relacionades