Back to top

El pont de Tots Sants, tres dies de record als difunts

Tot i que les visites al cementiri es donen durant tot l'any, generalment aquests són dies de retrobament amb la família i amb la memòria dels difunts.

Un any més, quan s’apropa el dia de Tots Sants, augmenten les visites al Cementiri General de Reus, per tal de retre homenatge als difunts amb flors i ornaments, i dedicar-los un pensament especial. Tot i que les visites al cementiri es donen al llarg de tot l’any, durant aquests dies es renoven les flors i els ornaments que acompanyen els nínxols gairebé de manera unànime. Per a molts, són dies de retrobament amb la família i amb els records.

Ja a l’inici d’aquest cap de setmana, eren moltes les persones que s’avançaven al festiu per evitar les aglomeracions. Tot i la millora de la situació per la pandèmia, les visites arribaven de manera esglaonada. També, en grups petits i unifamiliars, i respectant la distància de seguretat amb la resta dels presents. Una sèrie de condicions que demostren que la covid-19 ha instaurat nous hàbits, també per aquesta festivitat.

L’Ajuntament de Reus ha establert un dispositiu especial per tal de facilitar l’accés al Cementiri General per Tots Sants, amb l’habilitació de més zones d'aparcament al voltant del cementiri i un servei de transport públic gratuït que connecta amb el centre de la ciutat. A més, l’horari s’ha ampliat dues hores els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, oferint-se l’entrada al recinte de 7:00 del matí a 18.30 h de la tarda.

Durant l’assenyalat 1 de novembre, l’Ajuntament de Reus retrà homenatge a totes les persones enterrades al Cementiri General de Reus, com també, un quartet de violoncels rebrà els visitants en les ofrenes als seus familiars i amics difunts. 

Paraules clau:

Notícies relacionades