Back to top

Pràctiques a l'estranger en temps de Covid-19

L'associació reusenca 'Open Europe' ofereix l'oportunitat a molts joves de viatjat a l'estranger per fer pràctiques laborals i aprendre idiomes.

"Ho sento, però no tens experiència". Aquesta és la resposta que obtenen molts joves quan acaben els seus estudis i s'endinsen al món laboral. Una problemàtica a la qual l'Associació reusenca 'Open Europe' fa front des del 2014. I ho fa oferint als joves i adults la possibilitat de fer pràctiques dels seus estudis a l'estranger.

De Reus a Letònia i a Itàlia 

Aquest és el cas, per exemple, de la Laura i l'Àlex. Dos joves de Reus de 26 i 22 anys que fa un parell de mesos van decidir fer un pas endavant i atrevir-se a viure l'experiència d'anar a fer pràctiques a l'estranger. La Laura a Letònia, ajudant a portar les xarxes socials i el disseny gràfic d'una empresa, i l'Àlex a Itàlia a la secretaria d'una escola de primària.

"Hi ha moltes oportunitats que no ens expliquen"

Letònia

Malgrat que la pandèmia no ha frenat aquesta formació internacional, sí que ha limitat l'experiència dels joves. "Fa un any poder hauríem pogut moure'ns més o fer activitats més grupals", explica la Laura. Un sentiment que comparteix l'Àlex, qui es lamenta de no haver pogut gaudir de l'ambient i la gastronomia d'Itàlia. 

En qualsevol cas, tenen clar que repetiran l'experiència, sigui com a pràctiques laborals o bé fent un voluntariat.

Paraules clau:

Notícies relacionades