Back to top

El PSC no creu en el pla estratègic del govern de Reus

El portaveu dels socialistes a l'Ajuntament, Andreu Martín, assegura que "un govern sense visió estratègica difícilment pot fer un bon pla estratègic".

El PSC no s'ha posat de cara a la proposta del govern de Reus de sumar esforços amb tots els agents polítics i socials de la ciutat per impulsar un pla estratègic amb vista el 2032. “Tal i com han vingut actuant JuntsXCat, ERC i ARAReus des que són al govern, ens resulta molt difícil creure que hi hagi una voluntat sincera d’impulsar un pla estratègic per definir el futur de la ciutat a deu anys vista”. Així de contundent es mostra Andreu Martín, el portaveu dels socialistes a l'Ajuntament de la ciutat. 

Martín ha expressat els seus dubtes en relació a aquest projecte. En primer lloc, "perquè ve d’un govern que, des del primer dia, s’ha caracteritzat per la seva manca de lideratge i poca visió estratègica a l’hora de defensar els grans temes de ciutat". A més, afegeix que “un govern sense visió estratègica, difícilment podrà fer un bon pla estratègic”. En segon lloc, Martín ha posat en dubte la voluntat d’implicar la ciutadania i tots els grups de l’oposició en aquesta definició de les línies estratègiques.

Els socialistes consideren que aquest govern es caracteritza per no escoltar les persones i que actualment hi ha una distància abismal, diuen, entre la seva visió de la de ciutat i "el que senten i volen la majoria de reusencs i reusenques". Diu Martín que "la majoria absoluta provoca un menyspreu constant cap els grups de l’oposició i totes les seves propostes". Per això dubta que hi hagi "una intenció real d’apropar-se als grups polítics i a tots els sectors de la ciutat" i reclama que hi hagi una “corresponsabilitat real en l’elaboració del document, que no sigui un pla del govern, sinó un pla de tothom i que es treballi perquè tota la ciutadania se’l pugui sentir seu”.

En darrer terme, Martin ha qüestionat els tempos, posant de manifest que els treballs per a l’elaboració d’un pla estratègic s’ha de posar en marxa quan un alcalde accedeix al govern i que aquest arribarà massa tard.

Paraules clau:

Notícies relacionades