Back to top

Què has de tenir en compte per triar un protector solar?

Els protectors solars són un company de viatge imprescindible per tota aquella persona que vol prendre el sol, sigui on sigui. Però, quin has de fer servir?

Les cremes poden ser de diversos tipus: de factor de protecció solar 15 o més, de 30 o de 50. La primera bloqueja un 93% dels raigs, la segona un 97% mentre que la darrera un 99%. Si vas a la platja o la piscina, els dermatòlegs recomanen un protector solar de 30 FPS i amb una etiqueta que hi posi "ampli espectre" perquè et protegeixi dels raigs.

Encara que semblin diferències de percentatges mínimes, poden ser importants. Si una persona és sensible a la llum o té antecedents de càncer de pell, aquests percentatges extres faran la diferència.

Cap protector solar protegeix al 100% dels raigs. A més a més, si no torna a aplicar la crema cada dues hores, perd la seva eficàcia. A partir dels sis mesos de vida, tothom pot utilitzar el protector.

Els protectors solars poden ser de 15, 30 o 50 FPS.

És important escollir un protector solar resistent a l'aigua en el cas que es vagi a la platja o la piscina i que protegeixi dels raigs. El protector s'ha d'aplicar uns 30 minuts abans de l'exposició al sol perquè la pell la pugui absorbir bé.

Què són els protectors solars?

Les cremes solars són agents que ajuden a prevenir que els raigs ultraviolats arribin a la pell. Hi ha dos tipus de radiació ultraviolada, els raigs UVA i els UVB, els quals danyen la pell i n'augmenten el risc de patir càncer.

La llum UVB és la principal causa de les cremades pel sol, mentre que els raigs UVA s'endinsen en la pell més profundament. Aquests últims es relacionen amb les arrugues, la pèrdua de l'elasticitat i altres efectes de l'envelliment. D'aquesta manera, agreuja els efectes cancerígens dels raigs UVB i cada cop es considera la llum UVA un causant de càncer de pell.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades