11:30 - 29 octubre 2021
Especials
Recepta de panellets amb cirera
Vols aprendre a preparar panellets amb cireres? Amb aquesta recepta en faràs de boníssims.
Els panellets són els postres estrella de la Castanyada. En aquesta recepta t'ensenyarem com fer panellets amb cireres.
Ingredients
- 250 g d'ametlla crua mòlta
- 200 g de sucre
- 150 g de patata o moniato
- Ratlladura de llimona
- Farina
- 1 ou
- Cireres confitades al gust (meitat o sencera)
Elaboració
- Renteu bé les patates i bulliu-les amb la pell.
- Un cop toves, escorreu-les, peleu-les i prepareu un puré mentre encara són calentes. Un cop fet, deixeu-lo refredar.
- A continuació, afegiu-hi el sucre, l'ametlla crua mòlta i la ratlladura de llimona. Amb una forquilla barregeu la massa sense remoure-la amb excés per no estovar-la fins aconseguir una massa uniforme.
- Un cop tingueu la massa, que servirà com a base, deixeu-la reposar a la nevera unes 6 hores.
- Un cop la massa hagi reposat, heu de donar-li forma als panellets, empolsant-vos les mans amb farina per evitar que s'enganxi.
- Quan els panellets ja tinguin la forma arrodonida, passeu-los per la clara de l'ou i feu-hi un forat per posar-hi la cirera.
- Col·loqueu els panellets en una safata i pinteu-los per sobre amb el rovell de l'ou.
- Un cop tingueu tot a punt, poseu la safata al forn a una temperatura elevada, d'uns 250ºC, de 8 a 10 minuts.
- Deixeu-los refredar dins del forn per evitar que se us trenquin al treure'ls.