Back to top

Reus Espais Vius s'amplia al barri Niloga i la zona nord de la ciutat

Es tracta de la tercera fase del projecte per reactivar l'activitat comercial a la zona nord, on s'han identificat 91 locals buits. La nova fase comptarà amb una dotació econòmica de 190.000 i també anirà acompanyada d'accions artístiques en els aparadors i l'entorn dels locals adherits.

Amb l'objectiu d'incentivar l'activitat en els locals buits de la zona nord de la ciutat, s'ha impulsat una nova fase del projecte Reus Espais Vius. Es tracta d'un projecte que ja s'ha portat a terme als ravals sant Pere i Robuster i el seu entorn, tot plegat per contribuir a la revitalització estratègica del comerç, incidint en les zones que tenen més locals buits.

Ara, aquesta zona d'actuació s'amplia i de manera més extensa, amb un total de 91 locals buits identificats en una zona que enllaça amb la segona fase del projecte, al carrer del Roser, i segueix cap al nord de la ciutat i el barri Niloga pel carrer Selva del Camp, Ample, de l’Onze de Setembre, Doctor Domènech, Gaudí i del Doctor Robert.

La zona del desplegament és objecte de diverses actuacions urbanístiques què, des de la regidoria d'Empresa i Ocupació de Reus, asseguren augmentaran l'impacte positiu per a la revitalització comercial. Algunes d'aquestes intervencions són el nou Centre Cívic Gregal o la remodelació urbanística de l'entorn del carrer Ample.

Per altra banda, s'està treballant en una intervenció artística als aparadors dels locals de la zona del barri Niloga de la mateixa manera que ja es va fer al raval de Sant Pere en el seu moment. En aquesta ocasió, la col·laboració serà amb l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona i l'Associació de veïns Reus Nord,

Ajuts i acompanyaments

Aquesta nova fase compta amb una dotació de 190.000 euros destinats als ajuts per a persones emprenedores que apostin per obrir un nou negoci d’impacte social i mediambiental positiu als locals buits de tots els eixos que contempla el projecte.  Es finançarà fins al 50% de la inversió en el negoci amb un topall de 20.000 euros.

Els ajuts no són només econòmics, també inclouen un programa d’assessorament i acompanyament a les persones emprenedores que apostin per obrir els seus negocis en aquest eix comercial.

Paraules clau:

Notícies relacionades