Back to top

Reus inspeccionarà habitatges buits per fomentar el lloguer social

La campanya es durà a terme conjuntament amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya qui cofinançarà els costos de les inspeccions.

El govern de Reus va arrancar el mandat amb un objectiu entre cella i cella: ampliar el parc d'habitatges de preus públics a la ciutat. Entre d'altres accions que s'estan duent a terme, ara el consistori iniciarà aquest mes d'abril una campanya d'inspecció d'habitatges buits de la mà de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d'habitatges en propietat de grans tenidors i l'objectiu és destinar-los al lloguer social. De moment es preveu la inspecció de 40 habitatges a Reus en un termini de sis mesos.Teresa Pallarès, regidora d'Economia, Coneixement i Habitatges, ha explicat que "s'ha de complir el dret a l'habitatge i que cada vegada menys persones es trobin en situació de vulneració d'aquest dret".

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya cofinançarà els costos de la inspecció d'aquesta quarantena de pisos buits, amb una dotació de 12.000 euros; mentre que l'Ajuntament aportarà el personal necessari i durà a terme les inspeccions.

Teresa Pallarès, pisos buits

Expedients sancionadors

La regidora també ha assegurat que "s'obriran expedients sancionadors", ja que la Llei del dret a l'Habitatge tipifica com a molt greu l'incompliment d'un requeriment perquè s'ocupi legalment un habitatge destinat al lloguer social. En aquest cas, les infraccions es podrien sancionar amb multes d'entre 90.000 i 900.000 euros.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades