Back to top

Reus ja compta amb la diagnosi del Pla Estratègic Horitzó 32

L'afectació de l'emergència climàtica, la contaminació acústica i atmosfèrica o la manca de zones verdes i humides són algunes de les necessitats i mancances que s'han posat sobre la taula durant aquests mesos

El govern de Reus ha presentat la diagnosi del pla estratègic Reus Horitzó 32, la primera fase del procés que ha servit per detectar les necessitats i oportunitats de la ciutat en l'actualitat. El document es divideix en 4 eixos: ciutat amb qualitat de vida, ciutat d'oportunitats, ciutat per gaudir i ciutat amb talent. 

Una estructuració en què s'han dividit les diferents propostes rebudes per part de les diferents taules sectorials i el fòrum ciutadà, constituïts durant el 2021, i també amb les aportacions dels partits de l'oposició, tret de la CUP. 

L’afectació de l’emergència climàtica o la contaminació acústica i atmosfèrica en àmbits com la salut, la necessitat de definir el model econòmic i de consum de la ciutat o la manca de zones verdes i humides repartides arreu del municipi són algunes de les necessitas i mancances que s’han posat sobre la taula durant aquests mesos.

El document, que finalment ha necessitat una empresa externa per a la seva redacció tot i que el plantejament inicial era redactar-lo amb els recursos tècnics propis del consistori, també recull que cal fomentar la cultura i l'esport com a elements cohesionadors de la població o la possibilitat de disposar d'un observatori de ciutat que permeti detectar les necessitats de la ciutadania.

horitzo 32

Aquest pròxim mes de març i abril se celebraran noves reunions del Fòrum Ciutadà i de la taula de tècnics de l'Ajuntament per començar a definir propostes concretes. Al maig, l'executiu de Pellicer té previst engegar un procés participatiu obert a tota la ciutadania que servirà per recollir el màxim de propostes de manera telemàtica i també presencial.

Paraules clau:

Notícies relacionades