Back to top

Reus ja depèn en més d'un 90% de l'aigua de l'Ebre

Habitualment, la ciutat s'abasteix en un 40% de l'aigua de Riudecanyes, un altre 40% de l'aigua de l'Ebre i el 20% aproximat restant de pous propis. A hores d'ara, la situació ja és complicada, ja que més del 90% de l'aigua que es consumeix actualment al municipi prové del Consorci d'Aigües de Tarragona.

Des de finals de la setmana passada, Reus es troba en estat d'alerta per sequera. Les pluges puntuals de les darreres setmanes no han estat suficients per evitar que la gran majoria de municipis del Camp de Tarragona, entre els quals es troben Reus i Cambrils, hagin entrat en fase d'alerta per sequera.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha decretat noves restriccions per a tots els municipis que depenen de l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona, és a dir, que s'abasteixen en part o totalment de l'aigua de l'Ebre. I Reus, en aquest sentit, es troba en una situació complicada.

Habitualment, la ciutat s'abasteix en un 40% de l'aigua de Riudecanyes, un altre 40% de l'aigua de l'Ebre i el 20% aproximat restant de pous propis. La situació als pantans continua sent la mateixa, la pitjor des que existeix el sistema de Siurana i Riudecanyes. A hores d'ara, doncs, la situació ja és complicada, ja que més del 90% de l'aigua que es consumeix actualment al municipi prové del Consorci d'Aigües de Tarragona.

Les restriccions actuals doncs suposen, entre d'altres, reduir un 25% l'aigua per a ús agrícola, també reduir-la un 5% en el sector de la indústria, i un 5% més a l'aigua que s'utilitza per activitats lúdiques. També implica limitacions en el reg de parcs i zones verdes i en l'aigua que s'usa per a la neteja de carrers. Pel que fa al consum per part de la ciutadania, haurà de ser més limitat, amb una reducció prevista a un màxim de 250 litres d'aigua per habitant i dia.

Consulta totes les mesures aquí 

Evidentment, les piscines, tant públiques com particulars, també compten amb restriccions. Només es poden reomplir, parcialment, aquelles que disposin d'un sistema de recirculació d'aigua. En cap cas, segons normativa, es pot reomplir cap piscina que no tingui aquest sistema. Unes restriccions que no s'apliquen a les piscines de nova construcció o que han patit rehabilitacions en els darrers mesos.

Les mesures que entren en vigor no impliquen, en cap cas, interrupcions en el subministrament d'aigua de boca. Una situació que sí que es podria produir durant les pròximes setmanes, si no arriben les pluges i el CAT acaba entrant en la fase següent, la d'emergència.

Paraules clau:

Notícies relacionades