Back to top

Reus lliurarà els Premis Vinaris 2021 als millors vermuts de l'any

A l'acte final del lliurament dels Premis es concediran els reconeixements als millors vermuts blancs, rojos o negres, reserva, d'altres estils i al millor vermut per a còctels

Les inscripcions per a la 7a edició dels Premis Vinari dels Vermuts ja estan obertes per a totes les marques de vermuts catalanes fins al 9 d'abril. Vadevi amb la col·laboració especial de l'Ajuntament de Reus, i el patrocini també dels ajuntaments de Terrassa, Palamós, El Masnou, Cambrils i Tossa de Mar, organitza el concurs dels vermuts catalans i diverses activitats per a dinamitzar i valorar la proximitat i la qualitat de la beguda catalana amb la recerca dels millors vermuts.

La primera activitat professional de l'any que s'organitzarà a Reus serà l'avaluació dels vermuts per part del jurat expert. El dilluns 26 d'abril, Reus encapçalarà el concurs amb el tast professional que reunirà a un panell professional format per sommeliers, bàrmans, periodistes especialitzats, distribuïdors i enòlegs, que tastaran a cegues les referències que es presentin en les diverses categories.

Mostres, rutes i fires del vermut pel territori

premis vinari

Un cop realitzada la primera avaluació professional i amb la validació de tots els vermuts, es procedirà a celebrar sobre el territori rutes, mostres i fires del vermut on hi haurà una part de vot popular. Les persones que assisteixin a les mostres de vermuts dels Premis Vinari també votaran a cegues i el seu veredicte se sumarà al del jurat professional.

Així mateix, també es podran gaudir i degustar les marques de vermuts participants, amb activitats de tastos i estands amb els elaboradors on podran mostrar els seus productes dins de jornades gastronòmiques de màxima afluència de públic. Aquestes activitats començaran al maig i se celebraran als municipis interessats fins al setembre.

Aquest últim mes s'organitzarà l'acte final de lliurament dels Premis a Reus, on es concediran els reconeixements als millors vermuts blancs, rojos o negres, reserva, d'altres estils i al millor vermut per a còctels amb una recepta original creada pel Club del Bàrman de Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades