Back to top

Reus, en obres

L'inici dels treballs de millora del pont del Barri Gaudí han coincidit amb el pla d'asfaltat en diversos punts de la ciutat. La situació a la ciutat ha estat complicada pel que fa al tràfic rodat i així continuarà durant les pròximes setmanes.

Com cada cop que s'acosten eleccions, els polítics comencen a enllestir els projectes urbanístics que tenen sobre la taula i que han anat confeccionant al llarg del mandat. Aquests dies som en aquesta tessitura. El curs vinent, el dels comicis, serà el curs de les visites a projectes enllestits, però aquest és el de les tanques, els embussos i els sorolls. 

I les obres formaran part del dia a dia a la ciutat durant les pròximes setmanes i mesos. Sobre la taula hi ha projectes com la segona fase de la Raval de Santa Anna, la remodelació de la zona del Carrer Ample, o les obres del pont del Barri Gaudí, que ja han començat i que de moment han provocat molèsties als veïns de la zona i algun malentès. 

El Barri Gaudí i l'accés alternatiu al pont

Aquesta passada setmana han començat les obres de remodelació del pont del barri gaudí. Unes tasques reclamades des de fa temps pels veïns del barri, però que, com tot obra urbanística, un cop iniciada comporta problemes derivats. En el cas del pont del Barri Gaudí les obres es preveu que durin quatre mesos, i durant aquest temps es mantindrà el trànsit tallat.

Es tracta d'un dels espais de connexió amb la zona nord de la ciutat més transitats. La via del tren a Reus compta amb pocs elements de permeabilització i aquest és el més importants. Ara, amb l'inici de les obres, s'han produït embotellaments al pont minúscul que hi ha rere la comissaria dels Mossos d'Esquadra. 
 
La idea del consistori és col·locar semàfors en aquest punt per regular el trànsit i evitar cues i discussions. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ja va demanar paciència per aquestes obres quan es van presentar ara fa una setmana. 

Darrera fase del pla d'asfaltat

I tot això com deiem coincideix amb el temps amb altres projectes d'obres repartits per la ciutat. Aquesta passada setmana ha coincidit amb el nou pla d'asfaltat que ha comportat també problemes a la part nord del passeig sunyer, a la zona de Prat de la Riba i a la plaça de la Llibertat. Estem parlant en tot moment d'obres puntuals que, de fet, ja s'han enllestit, però que ara es repetiran en altres punts de la ciutat.

De fet, aquesta setmana han començat les obres d'asfaltat al carrer de Misericòrdia i a partir de demà ho faran les de la Rotonda de Pere el Cerimoniós amb l'avinguda de la Salle i el Raval de Robuster, primer en un tram fins al carrer de Batan i després fins a la raval de Sant Pere.  

Paraules clau:

Notícies relacionades