Back to top

Reus prepara un servei de bicicleta municipal compartida de cara al 2023

Serà un servei vint-i-quatre hores que comptarà amb entre 150 i 200 bicicletes públiques i compartides.

Reus prepara un servei de bicicleta pública i compartida de cara al 2023. El projecte té l'objectiu de consolidar una mobilitat més sostenible a la ciutat i oferir als reusencs una altra opció per desplaçar-se de forma econòmica i saludable.

El punt de partida seran una dotzena d'estacions i unes 150-200 bicicletes

El servei, que està en fase de desenvolupament, comptarà amb entre 150 i 200 bicicletes i una dotzena d'estacions obertes als usuaris les vint-i-quatre hores. La regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, assegura que "el nombre d'estacions i el nombre total de vehicles s'aniria incrementant a partir de la posada en marxa del servei". 

Reus Mobilitat, que gestiona el projecte, ha dut a terme l'estudi que analitza la implantació de la bicicleta compartida i el proper pas serà contractar un tècnic especialista per definir el model concret de bicicleta i la seva gestió.  Actualment, no s'ha concretat quin serà el model de bicicleta, encara que s'ha descartat que sigui elèctrica a causa de l'orografia i mida de la ciutat. 

El pressupost estimat del projecte és de 385.000 euros que engloben els costos de les bicicletes i les estacions, la creació de quatre llocs de feina i els vehicles elèctrics que desplaçaran les bicicletes, a més dels costos de manteniment. Segons Berasategui, "és una aposta decidida per la mobilitat sostenible i el sistema de bicicleta compartida ha de facilitar a la ciutadania fer els seus desplaçaments habituals per la ciutat d'una manera sostenible, segura i econòmica". 

 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades