Back to top

Reus tindrà nous punts de votació el 14F

L'Ajuntament està preparant un pla per garantir la seguretat de votants i els vocals i presidents de les meses. El cens electoral ja marca nous punts de votació com la Biblioteca Xavier Amorós o el Polilleuger del Cèlia Artiga.

La pandèmia marca els comicis i també la mobilització electoral. D'aquí que l'Ajuntament de Reus estigui treballant en un pla per garantir la seguretat de tots els agents implicats. El govern encara no vol fer públic el pla, que presentarà properament, però Canal Reus ha pogut confirmar que el cens electoral marca espais on no és habitual de votar-hi. És a dir, que molts ciutadans veuran com canvia el lloc on han d'adreçar-se per dipositar el seu vot a l'urna. 

És el cas de la Biblioteca Central Xavier Amorós, que mai ha estat col·legi electoral i on, aquest 14 de febrer, hi aniran a votar els veïns de la zona que, habitualment, i entre altres llocs, anaven a l'Institut Baix Camp. També el polilleuger Cèlia Artiga serà nou espai de votacions, que aglutinarà ciutadans que, per exemple, votaven al col·legi Misericòrdia. L'escola Cèlia Artiga sí que és un col·legi electoral habitual, però en aquest cas, en aquest districte que és el que té menor població de la ciutat, hauran d'anar al nou pavelló, on també hi aniran la resta de ciutadans cridats de les zones adjacents. 

Polilleuger Cèlia Artiga

De fet, arreu de Catalunya els ajuntaments busquen zones obertes, com els patis de les escoles o els gimnasos, fugint de les aules tancades on s'acostuma a votar i on s'aglomeren fins a quatre meses. 

Què passa amb l'encartellada de dijous?

A hores d'ara les eleccions estan convocades per al 14 de febrer, després que el TSJC suspengués el decret de la Generalitat que suspenia les eleccions. A l'espera de la decisió dels jutges, que es van donar de marge fins al proper 8 de febrer, la maquinària electoral segueix en marxa.

Aquest dijous ha de començar la campanya electoral, amb toc de queda, el que suposa que la tradicional penjada de cartells no s'hauria de fer a les 12 de la nit com és habitual. Hi ha escenaris que contemplen una fotografia abans de les 10 i fins i tot una encartellada divendres, ja amb la campanya en marxa. Sigui com sigui,

Paraules clau:

Notícies relacionades