Back to top

El reusenc Salvador Palomar, guardonat als premis de l'Associacionisme Cultural Català

Palomar ha rebut el Premi Antoni Carné a la Persona de l’Associacionisme Cultural Català per la investigació i promoció del patrimoni cultural immaterial del Camp de Tarragona

El passat dijous, dia 25, es va celebrar l’acte de lliurament dels IV Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català (ENS) a l’Orfeó Martinenc de Barcelona. El reusenc Salvador Palomar i Abadia va rebre el Premi ENS a la Persona de l’Associacionisme Cultural Català pel compromís demostrat durant dècades en la “investigació i promoció del patrimoni cultural immaterial del Camp de Tarragona, en especial de les festes relacionades amb l’àmbit del foc”, tasca que ha desenvolupat de manera especialment intensa a través del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa.

La gala, presentada pel comunicador Pau Benavent, va començar solemnement amb l’execució del Ball d’Homenatge, a càrrec dels Esbarts Joventut Nostre i Sant Jordi, amb l’acompanyament musical al flabiol de Joan Gómez. Una altra actuació que va amenitzar l’acte va ser la lectura d’uns versots satírics sobre les principals inquietuds actuals de l’associacionisme cultural.

guanyadors premis ens Associacionisme Cultural Català

A l'acte, també hi van assistir les diputades al Parlament Elsa Artadi i Rocío García, de la regidora de l’Ajuntament de Barcelona Neus Munté, del subdirector general de Cultura Popular Antoni Herrera i una àmplia representació del moviment associatiu.

En el parlament inaugural, la presidenta de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, Rosa Maria Provencio, va destacar que tenen les entitats “en la construcció d’una societat més cultura i cohesionada”. També ha reclamat que “s’acabi l’infrafinançament que sofreixen els col·lectius de cultura popular” i que l’aprovació de la Llei del Patrimoni Cultural Immaterial Català i de l’Associacionisme Cultural sigui consensuada amb les federacions nacionals.

Paraules clau:

Notícies relacionades