Back to top

Sense rues, però no sense Carnaval

Diverses entitats i associacions de Reus busquen mantenir actes vius durant el carnestoltes. El Cantaval i un nou acte amb el Ball de Prims com a protagonistes, les principals opcions.

La setmana passada els avançàvem des de Canal Reus la decisió de la FRAC, la Federació de Colles de Carnaval de Reus, de suspendre els principals actes del carnestoltes a la ciutat. Una setmana després, i amb els contagis disparats, la decisió continua ferma, però s'obre la porta a mantenir alguns actes de la festivitat. 
 
Algunes entitats volen mantenir i fins i tot crear nous actes per Carnestoltes. És el cas del Cantaval, que s'ha consolidat al llarg dels anys previs a la pandèmia i que fins i tot l'any passat, es va reinventar per no perdre's. Enguany es vol garantir festa i disbauxa pel carrer.

Els seus organitzadors, que com sempre, es volen mantenir en l'anonimat, asseguren que "la situació ha de ser molt dolenta perquè no hi hagi Cantaval" i afegeixen que "la idea és que es pugui sortir en cercavila com s'ha fet sempre i comptar amb el major nombre de participants possibles". De fet, estan buscant sinergies amb entitats com el Casal Despertaferro i també el Bou de Reus. 

El Ball de Màscares i Barrets

Al bell mig de la sisena onada de la pandèmia hi ha fins i tot qui aspira a organitzar nous actes. La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, que enguany compleix 40 anys, commemorant el fet que el Ball de Prims en fa 30, volen crear un nou acte per Carnaval. I és que aquesta dansa està documentat que participava del carnestoltes a la ciutat i es vol aprofitar aquest fet per impulsar el que anomenen un Ball de Màscares i Barrets.

De moment, poc se'n sap de tot plegat, però el president de la coordinadora, Albert Salas, ha explicat a Canal Reus que la voluntat de tirar endavant l'acte hi és i que cal consensuar ara com es desenvoluparà. L'acte formarà part d'un 2022 molt especial per la coordinadora: més enllà del 40è aniversari de l'entitat, bona part dels seus balls i danses també celebren efemèrides. 

La FRAC no descarta alguns actes paral·lels

La FRAC manté que es volen fer actes com la disfressa de les estàtues de la ciutat. De moment es renuncia als balls de carnaval i també a l'Expoprofit, a més de les rues, perquè no és viable. Però si la situació millora, el seu president, Pere Torellols, no descarta que algun esdeveniment es pugui organitzar.  

Paraules clau:

Notícies relacionades