Back to top

Sanitat i Educació convoquen vaga pels dies 25 i 26 de gener

Asseguren que les retallades que es van dur a terme en ambdós serveis ara fa 14 anys, després de la crisi financera del 2008, encara no han estat revertides, i que amb la pandèmia s'han fet més evidents totes les deficiències.

Comença una setmana marcada per diverses reivindicacions al país. Pels pròxims dimecres 25 i dijous 26 hi ha vagues convocades en la sanitat i l'ensenyament. Els sindicats dels dos sectors coincideixen a plantejar reivindicacions que tenen com a objectiu comú la millora dels dos serveis públics i de les condicions laborals del personal educatiu i sanitari.

En el cas de la sanitat, assenyalen que la pandèmia, i la seva posterior crisi han mostrat les evidents deficiències del sistema de salut i que només l'enorme esforç d'unes professionals sanitàries extenuades ha pogut salvar, en part, la situació. Una situació on els clars perjudicats són els usuaris, per la manca de recursos materials i humans destinats a l'Atenció Primària i a les Urgències, i on les úniques beneficiàries són les asseguradores privades.

Pel que fa a l'educació, les retallades copsen les seves mobilitzacions. Tot i les vagues que van dur a terme durant el 2022, la major part de les seves reivindicacions, com les ràtios o el 6% del PIB no s'han solucionat. De fet, apunten que aquesta setmana el Govern es reuneix en el ple del Parlament on s'ha de debatre sobre els pressupostos i s'ha de decidir en què destina els seus diners.

Dijous 26, manifestació a Tarragona

Amb tot, el pròxim dimecres 25 s'han organitzat accions centralitzades a Barcelona i per dijous 26 s'ha convocat una manifestació a Tarragona a partir de les 10:30 h.

Paraules clau:

Notícies relacionades