Back to top

S'instal·len càmeres a Reus per controlar el trànsit de la nova parada de busos interurbans

No es descarta fer nous ajustos després dels mesos d'estiu, quan la ciutat recuperi els horaris i la densitat de trànsit habituals

El servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana ha instal·lat, aquesta setmana, càmeres de control de cues per millorar la regulació del trànsit als passejos de Prim i de Sunyer, i al voltant de la nova parada de busos interurbans, traslladada de la plaça del Nen de les Oques al davant de la Biblioteca Cental Xavier Amorós.

Els nous dispositius, connectats al sistema semafòric, autogestionen la regulació del trànsit d'acord amb les noves necessitats de mobilitat detectades a la zona. Així, s'ha instal·lat al carrer del Doctor Frias una càmera detectora de la presència de busos que regula els semàfors per facilitar la incorporació dels vehicles de transport col·lectiu als passejos només quan és necessari. Així mateix, també s'han col·locat càmeres de gestió de cues als passejos, que afavoreixen la circulació de vehicles pels passejos en cas de major densitat del trànsit.

Una eina que ja funciona en altres punts de Reus

La novetat tecnològica ha de contribuir a afavorir la fluïdesa del trànsit. El servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana analitza ara els resultats de la mesura incorporada, però no descarta, si és necessari, fer nous ajustos un cop passats els mesos d'estiu, quan la ciutat recuperi els horaris i la densitat del trànsit habituals.

La solució implantada al voltant de la nova parada de busos interurbans ja funciona amb bons resultats en altres punts de la ciutat com el raval de Jesús, la plaça de la Sang i el carrer de l'Amargura.

La nova parada de bus

La nova parada de bus interurbà va entrar en funcionament el passat 26 de juliol. El nou emplaçament comporta el trasllat de parades dels autobusos interurbans de la plaça del Nen de les Oques amb l'objectiu de descongestionar la plaça per oferir un millor servei als usuaris, i afavorir, alhora, la mobilitat del trànsit. La nova parada del carrer Doctor Frias reuneix totes les condicions de seguretat pels seus usuaris i està equipada de marquesines, bancs i papereres, i serà accessible i adaptada per a persones de mobilitat reduïda. A més, compta amb panells electrònics informatius visibles i actualitzables pel que fa als horaris i les incidències en els serveis.

Paraules clau:

Notícies relacionades