Back to top

La nova parada de busos interurbans de Reus ja té data d'estrena

La nova parada comporta el trasllat de parades dels autobusos interurbans de la plaça del Nen de les Oques

La nova parada de bus interurbà de Reus, anomenada Reus Centre (Passeig) i que està situada davant de la Biblioteca Xavier Amorós, entrarà en funcionament el pròxim dilluns, 26 de juliol. El nou emplaçament comporta el trasllat de parades dels autobusos interurbans de la plaça del Nen de les Oques amb l’objectiu de descongestionar la plaça per oferir un millor servei als usuaris, i afavorir, alhora, la mobilitat del trànsit.

La nova parada del carrer Doctor Frias reuneix totes les condicions de seguretat pels seus usuaris i està equipada de marquesines, bancs i papereres, i serà accessible i adaptada per a persones de mobilitat reduïda. A més, comptarà amb panells electrònics informatius visibles i actualitzables pel que fa als horaris i les incidències en els serveis.

El trasllat de les línies de bus

El trasllat de les línies suposa un canvi en la distància i el temps d’accés de l’usuari i també en el recorregut dels serveis interurbans. Per això s’ha analitzat l’afectació en aquests dos paràmetres, per determinar quines són les expedicions i les línies més adients que cal traslladar. En aquest sentit, també s’ha realitzat un estudi de recorreguts de totes les línies per avaluar els impactes del canvi proposat. Per completar l’anàlisi, el passat mes de desembre es va realitzar una enquesta als usuaris de la plaça de les Oques per determinar els indrets d’accés o difusió.

linies bus ionterurbans reus

Es redueixen les places d'aparcament

El passat mes d’abril es van iniciar els treballs d’arranjament de l’àrea de zona blava Riudoms, realitzats per Reus Transport, que han contemplat les actuacions per a la construcció d'una andana al carrer de l'Escorxador i quatre més al carrer del Dr. Frias. L'obra ha reduït la superfície de l'àrea d'aparcament de 108 a 100 places i dues més per a persones amb mobilitat reduïda. Les 4 places per a autocaravanes s’han reubicat.

El projecte, encarregat i gestionat per Reus Transport, ha comptat amb un pressupost de 40.000 euros. Al llarg del mes de juliol els operadors de transport interurbà han pogut fer proves a la nova parada.

La nova reordenació permet la coincidència de diversos vehicles (fins a cinc de manera simultània) en un mateix espai. Igualment, la nova parada manté l’accés ràpid al centre de la ciutat per als usuaris i per fer més agradable l'espera, disposa de bancs i marquesines, i ha mantingut tot l'arbrat existent.

Paraules clau:

Notícies relacionades