Back to top

El Superadrac, el drac inclusiu de la Festa Major de Reus

Es tracta d'un drac que s'ha creat amb la voluntat de facilitar a les persones amb un trastorn de l'espectre de l'autisme i altres persones amb diversitat funcional, poder participar activament a la Festa Major portant un element festiu.

Des de finals d'abril i fins fa un parell de setmanes, han estat treballant conjuntament des de l'Associació Supera't amb el Taller Avall, per crear un nou element festiu que s'adapti a les necessitats dels seus usuaris. De la feina feta, ha nascut el Superadrac, un drac inclusiu que s'ha creat amb la voluntat de donar accessibilitat a la cultura popular tradicional no només a les persones amb autisme sinó també per a persones amb diversitat funcional.

Pel que fa a l'interior del drac, té molta amplitud i està pintat de color blanc, amb la voluntat d'adaptar-ho a totes les sensibilitats, tant cognitives com sensorials. També s'adapta motriument amb diferents posicions i inclús per a persones amb cadires de rodes.

Aquest nou element ha estat possible gràcies al contacte constant entre els joves de l'associació amb el taller, que han apuntat totes les seves peticions. També pel que fa als colors...

Pel que fa a la música, ha anat a càrrec de Dani Carbonell, que ha fet una composició molt més suau del que estem acostumats per Festa Major, amb un timbal en comptes de dos i adaptant-se a sons que els joves puguin tolerar. Tot i que el drac no sortirà al seguici festiu, estan molt contents i agraïts de poder gaudir de la Festa Major des de dins.

Paraules clau:

Notícies relacionades