Back to top

Talls de carreteres en contra Lotte i la MAT

Aquest dimecres i aprofitant el dia festiu de la Constitució, s'han tallat diverses carreteres arreu de Catalunya en contra de grans macroprojectes que s'estan tirant endavant. De la quinzena de talls que s'han dut a terme, dos han estat al Baix Camp.

Amb la voluntat de conscienciar i informar sobre els grans macroprojectes que s'estan impulsant arreu de Catalunya, aquest dimecres, coincidint amb el dia festiu de la Constitució, s'han dut a terme una quinzena de talls de carretera. Concretament al Baix Camp n'hi ha hagut dos, programats des de les 12 h a les 14 h que han funcionat a la perfecció.

A Mont-roig en contra de Lotte

Un d'ells ha estat a Mont-roig del Camp, impulsat per la Plataforma Defensa Mont-roig, on s'ha tallat un tram de la T-323, just a tocar del Mas Miró, en una sortida de l'A-7. Tot plegat, amb l'objectiu de fer front a la futura planta que l'empresa Lotte Group té previst instal·lar al municipi.

La dinàmica ha consistit a tallar els carrils i el pas als vehicles cada 10/15 minuts, per evitar causar molta molèstia, però per tenir temps suficient per explicar el projecte i els motius pels quals no volen que es dugui a terme.

Paral·lelament, des de la plataforma s'està buscant assessorament legal per poder continuar lluitant contra l'arribada de Lotte i ja s'han constituït com a Associació Legal.

A Maspujols, per la MAT

L'altre tall que s'ha dut a terme al Baix Camp ha estat a Maspujols, just a l'entrada del municipi, on hi ha el pont a la carretera T-704. En aquest cas, ha estat organitzat per la Vall Sostenible i el GEPEC per reivindicar la línia de molt alta tensió, la MAT, que ha de travessar bona part del territori.

La iniciativa, "Aturem els Macroprojectes" ha estat impulsada per la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa, al·legant que aquests grans projectes són d'energies renovables mal planificades i que l'únic que faran serà destrossar el territori.
 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades