Back to top

La tercera fase de Reus Espais Vius s'activarà el primer trimestre del 2024

Tal com es va anunciar el març, afectarà la zona nord, però el pressupost passarà dels 190.000 euros a vora 100.000

La tercera fase del programa Reus Espais Vius es posarà en marxa, finalment, durant el primer trimestre del 2024. Se centrarà a la zona nord de la ciutat, on el govern calcula que hi ha una norantena de locals buits. El passat mes de març es va anunciar que el pressupost d'aquesta fase seria de 190.000 euros, però finalment, rondarà els 100.000 euros.

Segons s'ha plantejat aquest dimecres, la voluntat és que la tercera fase sigui un complement a la reforma urbanística que s'ha de fer al carrer Ample i també a la creació del Centre Cívic Gregal. El regidor d'Empresa, Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, explica que "segurament ho centrarem a la zona nord de la ciutat per complementar la feina urbanística que ja s'ha fet per construir la ciutat vivible i l'eix nord - sud que comença a l'estació de trens i acaba al Carrilet i a la futura estació de Bellissens".

Reus Espais Vius ha de mantenir el model d'impulsar negocis de triple impacte. És a dir, que contractin preferentment col·lectius vulnerables, que tinguin consciència ambiental i que generin beneficis amb una perspectiva d'economia social a través de proveïdors de proximitat o de comerç just.

Acaba el termini de les dues primeres fases

Dos anys després d'haver engegat la iniciativa, des del govern de Reus es fa un balanç molt positiu. S'ha generat una trentena de llocs de feina directes a través de la vintena de negocis que s'han posat en marxa. La primera fase, als ravals de Robuster i de Sant Pere, ha ocupat tres de cada quatre locals buits que s'hi van implicar. La segona, que abraçava el raval del Pallol i el de Martí Folguera, la plaça de la Sang i les galeries Nou Centre, gairebé un de cada tres. En tots dos casos, el termini per acollir-se als ajuts ja s'ha tancat.

Paraules clau:

Notícies relacionades