Back to top

Teresa Pallarès serà la candidata de Junts a Reus

La regidora a l'Ajuntament i delegada del Govern de Catalunya al Camp de Tarragona ha aconseguit el 95% dels vots de la militància. Tot plegat després de la renúncia de Víctor Terradelles a disputar-li les primàries.

Sense sorpreses de darrera hora. Junts ha escollit candidata a les eleccions municipals del 2023. Teresa Pallarès ha aconseguit el 95% dels vots de la militància després que el seu rival a les primàries, Víctor Terradelles, renunciés a disputar-les carregant molt durament contra la formació de Carles Puigdemont. El partit va continuar amb el procés fins al final i aquest dimecres al matí, a les 10.00 h, s'enllestien les votacions. 

Junts per Catalunya ha enviat un comunicat anunciant el nomenament de Pallarès com a candidata a Reus. Segons aquest comunicat, Pallarès ha obtingut el 94,83% dels suports dels afiliats, una setantena de persones amb dret a vot. Pallarès es converteix així en candidata de l'espai postconvergent a la plaça del Mercadal. El seu entorn va assegurar a Canal Reus que no faria declaracions fins que no s'acabés el procés de primàries. Serà aquest dimecres al vespre quan la flamant candidata oferirà una roda de premsa per exposar "les seves motivacions davant el repte". 

Punt final a la incògnita 

Durant tot el curs, la gran pregunta amb vista les eleccions del 2023 a Reus, era qui encapçalaria l'espai polític de l'antiga CiU. Amb la desfeta de la formació i la seva fragmentació en diversos partits i moviments, i amb la incògnita de què faria Carles Pellicer sobre la taula, les hipòtesis eren variades

Amb el pas dels mesos i les decisions que s'han anat prenent i els escenaris que aquestes han anat construint a l'entorn postconvergent, tot apuntava al fet que Teresa Pallarès seria la candidata. Primer va ser Montserrat Vilella qui abandonava la primera línia política a la ciutat de Reus per dedicar-se al seu càrrec al Govern de la Generalitat. Després va ser l'alcalde, Carles Pellicer, qui feia un pas enrere i assegurava que no es presentaria a les eleccions del 23. 

Les primàries a Junts i el fet que es presentés un candidat alternatiu, Víctor Terradelles, han generat alguns dubtes, però el pes de Pallarès al partit en l'àmbit nacional i també el seu recorregut polític s'han imposat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades