Back to top

Torna Misericòrdia de Reus al Cel a la Prioral

Enguany s'haurà de pagar una entrada de quatre euros. L'esdeveniment, organitzat per l'Orfeó Reusenc, serà el 16 de setembre i implica una vuitantena d'actors, dansaires, músics i cantaires.

L'Orfeó Reusenc torna a la Prioral per oferir l'espectacle Misericòrdia de Reus al Cel, una explicació de la llegenda de Misericòrdia i la Pastoreta Isabel Besora que va permetre erradicar la pesta de la capital del Baix Camp a finals del segle XV. 

La principal novetat enguany és que caldrà pagar entrada per accedir-hi, de quatre euros. Els darrers anys s'han acumulat centenars de persones en una llarga cua a les portes de la Prioral que ha arribat fins a la plaça del Mercadal. Enguany cal comprar les entrades a través del web. 

Cinquè any

L'acte se celebra des de 2017 quan l'Orfeó Reusenc va incloure'l en el calendari festiu. Aquell any es va celebrar la capitalitat de la cultura catalana i aquesta va ser la proposta de l'entitat centenària. Des d'aleshores s'ha celebrat en quatre ocasions, cada any menys el 2020, any de la pandèmia. 

Misericòrdia de Reus al Cel explica la llegenda de la Pastoreta Isabel Besora, la seva topada amb la mare de déu, la rosa a la galta i la fi de la peste. Una vuitantena d'actors, dansaires, músics i cantaires participen d'aquest espectacle sota la direcció musical d'Albert Galcerà i la direcció escènica d'Albert Bermúdez

misericordia reus al cel

Paraules clau:

Notícies relacionades