Back to top

Tots els actes de Sant Jordi 2021 a Reus

Consulta tots els actes previstos a Reus amb motiu de la Diada de Sant Jordi

DURANT EL MES D’ABRIL

ALTA VEU Biblioteques. Cada tarda, narracions individualitzades de contes per telèfon per als infants de les activitats socials que encara no es fan presencials.

DIVENDRES 23 D’ABRIL, DIADA DE SANT JORDI PATRÓ DE CATALUNYA

parc sant jordi
 • De les 9 del matí a les 8 del vespre, al parc de Sant Jordi, parades de llibres i roses. Enguany, a causa de la situació, les tradicionals parades de roses i llibres es traslladen al parc de Sant Jordi. L’entrada, controlada i sense cita prèvia, serà per la porta del parc del carrer del General Moragues i caldrà seguir el recorregut marcat per l’interior del parc. La visita serà d’un màxim de 30 minuts i s’establirà un control d’aforament adequat a les circumstàncies, seguint les mesures sanitàries actuals.
 • Durant tot el dia, a les xarxes socials de les Biblioteques de Reus, entrega dels premis del concurs de Booktubers.
 • De les 10 del matí a les 2 del migdia, al parc de Sant Jordi, a la parada de l’Ajuntament, signatura de llibres a càrrec d’autors locals. Entrada per la plaça d’Anton Borrell.
 • De les 10 del matí a les 2 del migdia, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, scape room Gabriel Ferrater per a grups d’alumnes d’instituts.
 • A dos quarts d’1 del migdia, al Jardí de la Casa Rull, concert de Corcs Drum&Organ, dins el cicle Reus Cultura Contemporània. Imprescindible entrada prèvia gratuïta a https://entradium.com/ca/organizers/reus-cultura-contemporania-rcc.
 • De 5 a 8 de la tarda, al parc de Sant Jordi, a la parada de l’Ajuntament, signatura de llibres a càrrec d’autors locals. Entrada per la plaça d’Anton Borrell.
 • A les 8 de la tarda, al Jardí de la Casa Rull, concert d’Anna Andreu, dins el cicle Reus Cultura Contemporània. Imprescindible entrada prèvia a https://entradium.com/ca/organizers/reus-cultura-contemporania-rcc. Preu: 10 € anticipada, 12 € taquilla.

ACTES ENTITATS

Diverses entitats de la ciutat també han organitzat actes per aquest Sant Jordi

sant jordi reus actes

DISSABTE 24 D’ABRIL

 • A les 12 del migdia, al Museu Salvador Vilaseca, visita comentada a «Ciutadanes de la República, imatges i condició femenina 1931-1939». Activitat gratuïta, amb reserva d’invitacions a https://ticket.reuscultura.cat/
 • A les 12 del migdia, a la Sala Santa Llúcia, representació  de l’espectacle infantil Una altra història de Sant Jordi, a càrrec dels Picarols. Preu: 8 i 10 €.
 • A les 8 de la tarda, al Teatre Bartrina, representació de De què parlem mentre no parlem d’aquesta merda, a càrrec de La Calòrica. Preu: 20, 15 i 12 €.

DIUMENGE 25 D’ABRIL

 • A les 6 de la tarda, al Teatre Bartrina, representació d’El silenci dels telers, inspirat en el llibre d’Assumpta Montellà. Preu: 15, 12 i 9 €.
 • A les 7 de la tarda, a la Sala Santa Llúcia, representació  d’El regust d’un record, a càrrec de La Fal·lera. A partir de 10 €.

DILLUNS 26 D’ABRIL

 • A dos quarts de 6 de la tarda, a la Sala Annexa de la Biblioteca Pere Anguera, Club de lectura infantil verd: La platja dels inútils, d’Àlex Nogués.
 • A dos quarts de 7 de la tarda, a la Sala Annexa de la Biblioteca Central Xavier Amorós, Club de lectura de poesia: Josep Carner.

DIMARTS 27 D’ABRIL

 • A dos quarts de 6 de la tarda, a la Sala Infantil de la Biblioteca Central Xavier Amorós, Penya dels signes.
 • A dos quarts de 7 de la tarda, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, Club de Sant JordiUna mena de culpa, de Daniel Recasens.
 • A les 7 de la tarda, a la Sala Emili Argilaga del Centre de Lectura i al canal de YouTube del Centre de Lectura, presentació del llibre 100 ans d’esquí ena Val d’Aran, d’Andreu Pujol i Juli Sala. Amb la participació de l’Institut d’Estudis Aranesi: Jusèp Lois Sans e Jèp de Montoya, i uns apunts sobre els occitanistes reusencs, a càrrec de Fina Masdéu.
 • A dos quarts de 9 del vespre, al Teatre Fortuny, representació d’Amazonas, a càrrec de la companyia Andanzas. Preu: 30, 20 i 10 €. 

DIMECRES 28 D’ABRIL

 • De dos quarts de 10 a dos quarts d’1, a la Sala Infantil de la Biblioteca Central Xavier Amorós, Club de lectura Caçadors de llibres per a grups d’instituts, amb la col·laboració del Departament d’Educació.
 • A dos quarts de 6 de la tarda, a la Sala Infantil de la Biblioteca Central Xavier Amorós, Contes a cau d’orella: contes d’igualtat amb Alba Garcia i La Bruixa que no volia ser princesa, de Susanna Isern.
 • A les 6 de la tarda, a través de la plataforma Zoom, dins el cicle Descobrim del Casal de Joves de La Palma, conferència «Open Arms», a càrrec de Patrícia Martín Gay, de l'equip d'educació d'Open Arms. Inscripció prèvia a joventutreus.cat/inscripcions.
 • A les 6 de la tarda, al Museu Salvador Vilaseca, conferència «El temps d’unes dones», a càrrec de Dolors Joanpere. Activitat gratuïta, amb reserva d’invitacions a https://ticket.reuscultura.cat/

DIJOUS 29 D’ABRIL

 • Durant el matí, a les xarxes socials de les escoles de dansa autoritzades de Reus, proposta visual del Dia Internacional de la Dansa i lectura del manifest a càrrec de persones vinculades a la cultura.
 • A les 10 del matí, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, tertúlia sobre premsa d’actualitat dirigida especialment a la gent gran, amb la presència de diversos autors locals. Organitza: Casals de la Gent Gran.
 • A dos quarts de 6 de la tarda, a la Sala Infantil de la Biblioteca Pere Anguera, La cotorra m’ha dit: contes d’igualtat amb Alba Garcia i La Bruixa que no volia ser princesa, de Susanna Isern. Activitat amb el Centre Obert Petit Tren.
 • A les 7 de la tarda, a la Sala Emili Argilaga del Centre de Lectura i al canal de YouTube del Centre de Lectura, presentació de la novel·la Napalm al cor, de Pol Guasch, a càrrec de l’autor i de la filòloga Mercè Sardà.
 • A les 7 de la tarda, a la Sala Annexa de la Biblioteca Central Xavier Amorós, presentació del llibre El desordre dels cossos, de Núria Morera, XXXVII Premi Narrativa Ribera d’Ebre, amb la col·laboració de la Regidoria de Salut i Ciutadania. Aforament limitat.

EXPOSICIONS

Fins al 31 de gener de 2022

Museu de Reus (espai raval de Santa Anna)

«Mirant l’altre. La imatge de la diversitat al Museu de Reus»

Fins al 30 d’abril

Museu Salvador Vilaseca «Ciutadanes de la República, imatges i condició femenina 1931-1939»

18 d’abril

Jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós - «Mar de lletres»

Del 14 d’abril al 26 de juny

Centre de la Imatge Mas Iglesias - «Els primers dies de la II República en imatges»

Del 15 al 30 d’abril

Voluntariat per la Llengua, Biblioteca Pere Anguera - Exposició «Quan parles fas màgia»

Del 16 al 30 d’abril

A la sala central de la Biblioteca Central Xavier Amorós - Exposició de novetats d’interès local del darrer any

Del 19 al 30 d’abril

Centre Cívic del Carme - Exposició de punts de llibre realitzats amb puntes de coixí, amb la col·laboració de l’Associació de Puntaires de Reus

Del 22 al 27 d’abril

Arxiu Municipal de Reus i Arxiu Comarcal del Baix Camp - Mostra de documents notarials amb caplletres

Organitza: Arxiu Municipal de Reus i Arxiu Comarcal del Baix camp

Del 22 d’abril al 26 de juny 

Centre de la Imatge Mas Iglesias - «Fotosport»

....

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp participa en la celebració de la festivitat del patró de Catalunya amb el sorteig de 12 pans de Sant Jordi a través de les xarxes socials de Reus Cultura.

Paraules clau:

Notícies relacionades