Back to top

Un tren-tramvia integrat en l'espai i amb major connectivitat

Si a finals de la setmana passada, eren diversos els ajuntaments, institucions i entitats que feien públiques les seves al•legacions en relació al projecte del Tren-Tramvia al Camp de Tarragona, aquest dimarts ha estat el torn de la Diputació de Tarragona

Un model flexible i d'integració urbana, una major participació del territori i la incorporació de la xarxa del tramvia al Pla Director Urbanístic de l'àrea metropolitana de Tarragona. Aquestes són les 3 línies sobre les quals se sustenten les al·legacions presentades des de l'Ajuntament de Reus amb relació al projecte del nou tren tramvia.

Unes demandes a les quals la Cambra de Comerç de Reus hi suma la necessitat que el projecte es perllongui fins al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant per poder connectar adequadament tota la Costa Daurada, així com la importància de connectar-lo també amb l'Aeroport de Reus.

Les 5 propostes presentades per la Diputació de Tarragona

Per la seva banda, la Diputació de Tarragona també ha dit la seva. En concret les principals aportacions que s'inclouen a l'informe presentat són:

  • Que els vehicles que passin pels trams urbans siguin de tipus tramvia, sense catenàries i compatibles amb l’energia verda (hidrogen verd), per tal que puguin integrar-se de forma sostenible amb l’activitat urbana.
  • Que l’espai destinat al Tren-tram no es limiti a aquest tipus de circulació, sinó que esdevingui un eix de mobilitat sostenible on hi convisquin altres vehicles com bicicletes o vianants.
  • Que el projecte es concebi com a una forma d’integració a la trama urbana i que permeti ordenar la urbanització de l’espai.
  • Posem en relleu la importància de la connexió de Cambrils amb el Corredor perquè aquesta és clau per contribuir a l’èxit de passatgers de la primera fase, i per això creiem que és necessari implementar-la amb la màxima celeritat.
  • I que, en les següents fases, es compti amb la participació dels ens locals des d’un bon principi, ja en la fase de redacció

En qualsevol cas, des de l'ens supramunicipal celebra que es facin passos endavant en el tren tramvia del Camp de Tarragona, que en aquesta primera fase té una inversió de 150 milions d'euros. 

"El projecte suposa una inversió de 150 milions d'euros de la Generalitat al Camp de Tarragona que no podem deixar escapar", ha manifestat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llaurado. 


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades