Back to top

Unió de Pagesos i Reus demanen a l'ACA la regeneració d'aigua

El sindicat ha signat un acord amb els diferents grups municipals de Reus per tal que incloguin iniciatives en els seus programes electorals referents a la reutilització de les aigües residuals

Els portaveus de les sis forces polítiques de l'Ajuntament de Reus han signat un manifest d'Unió de Pagesos per tal que aquestes es comprometin amb la problemàtica de l'escassetat d'aigua al territori. A través d'aquest document els grups municipals es comprometen en instar a l'ACA a tirar endavant la planta de Regeneració d'Aigua i que aquest s'utilitzi per usos agrícoles.

De fet, l'Agència Catalana de l'Aigua va pressupostar la inversió d'aquesta planta en 28 milions d'euros el 2021 i fa pocs dies va anunciar 8 milions per a una fase inicial del projecte. Amb la signatura d'aquest acord, Unió de pagesos i els representants polítics demanen celeritat a l'ACA per tirar-ho endavant i que el projecte no es quedi només en aquesta fase inicial.

En el manifest, Unió de Pagesos també demana que les forces polítiques de Reus incloguin iniciatives en el marc de la reutilització de l'aigua residual en els seus programes electorals. Alerten que aquest episodi de sequera pot comportar greus perjudicis per l'agricultura fins al punt de posar en risc els conreus.

L'acord també l'ha signat altres agents implicats com la Cambra de Comerç de Reus, el Consell Comarcal del Baix Camp i també el del Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades