Back to top

El Sindicat d'Habitatge de Reus atura un desnonament a Horts de Miró

El Sindicat d'Habitatge de Reus ha aturat un desnonament al barri d'Horts de Miró d'un matrimoni amb un fill de dos anys, segons asseguren, gràcies a la pressió social

A dos quarts de nou del matí, els primers membres del Sindicat d'Habitatge de Reus s'han concentrat al carrer de Constantí, al barri Horts de Miró. Per tercera vegada, Habiba i la seva família havien rebut una notificació de desnonament. Les dues anteriors es van poder aturar al jutjat, perquè tenen un informe de vulnerabilitat i ingressos suficients perquè se'ls ofereixi un lloguer social.

Aquesta vegada, però, el procediment engegat pel fons d'inversió Cerberus, que qualifiquen de fons voltor, havia seguit. S'havia informat la família que la comitiva judicial es presentaria a dos quarts de deu del matí i que comptaria amb l'escorta dels Mossos d'Esquadra. Després d'una estona d'incertesa, la policia catalana ha arribat al carrer, seguida de la comitiva judicial i representants de la propietat.

Els han anat a rebre alguns mediadors del Sindicat. Mentrestant, Habiba explicava la seva situació a les persones concentrades. Viuen al pis en situació d'ocupació i insisteix que fa molt de temps que busquen pis. Tenen un fill de dos anys amb discapacitat, i assegura que algunes immobiliàries els han dit que hi ha propietaris que no volen llogar a famílies estrangeres.

Pel que fa a Serveis Socials, admet que els van oferir un pis, però manté que no complia les condicions d'habitabilitat perquè tenia humitats i molts desperfectes. Després d'això, segons afegeix, li han respost de males maneres que no tenien cap més responsabilitat. Mentre el Sindicat d'Habitatge continuava mediant amb els Mossos d'Esquadra, la comitiva judicial i la representant de la propietat ha arribat mossèn Moreno, membre de la cooperativa d'habitatge social Llars Familiars.

La seva intenció és explorar la possibilitat que l'entitat, a través d'altres agents o en col·laboració amb ells, pugui acabar adquirint l'habitatge per oferir un lloguer social a la família. Finalment, el desnonament d'aquest divendres s'ha ajornat, i s'ha marcat una nova data per executar-lo, d'aquí a tres setmanes.

Fonts del Sindicat d'Habitatge tenen clar què ho ha aconseguit: la presència d'una concentració davant de la porta i la manca d'efectius policials per dissoldre-la. És per això que asseguren que mantindran la pressió fins al 20 d'octubre, quan s'ha de dur a terme el quart intent de desnonament.

Paraules clau:

Notícies relacionades