Back to top

Comerços històrics

Coneixem la història dels establiments més emblemàtics del Camp de Tarragona per tal de potenciar el comerç de proximitat

Clos 93 - El Lloar

El celler va obrir fa prop d'una dècada al poble del Lloar, però darrere del seu vi hi ha 5 generacions familiars de viticultors. En Rubén Sabaté, enòleg i propietari del celler ens explica com gràcies als seus estudis vinícoles i l'experiència familiar en viticultura van poder engegar aquest negoci.


Ferreteria Martí - Reus

Des de fa més de mig segle, la plaça de la Puríssima Sang de Reus acull l'emblemàtica Ferreteria Martí. L'establiment el regenten tres membres de la tercera generació de la Família Martí que fa trenta anys que estan darrere d'aquest taulell


Formatges Colldejou

Formatges Colldejou va néixer l'any 1997 per donar sortida a productes elaborats amb el ramat de cabres, una professió que està dins la família del Marcel Salsench des de fa 5 generacions. 


El Garola - Reus

Darrere el taulell des de 1972. La botiga Garola de Reus s'ha dedicat a la perfumeria i merceria però durant aquests anys ha anat incorporant nous articles i adaptant-se a les necessitats de la clientela.


Olis Solé - Mont-roig del Camp

El molí d'Olis Solé, situat a Mont-roig produeix aquest producte tan propi del nostre territori des de 1824. L'empresa es dedica al cultiu d'oliveres i l'elaboració d'oli d'oliva verge extra.


Calçats Casas Girona - Reus

Calçats Casas Girona compleix aquest 2020 el seu segle d'històriaPrimer era un magatzem majorista de sabates i espardenyes però més endavant es va convertir en botiga. Actualment l'establiment el tira endavant la 3a i 4a generació de la família, mare i filla que es dediquen a vendre calçat còmode però també reivindiquen el producte del territori com les espardenyes o les avarques menorquines.


La Venta d'En Pubill - Cornudella de Montsant

L'any 1864 aquest establiment ja era un lloc de parada per viatgers i gent de pas que baixava i pujava dels pobles. Un segle més tard l'establia com a restaurant i des de llavors ja han passat 3 generacions familiars darrere de les brasses i els fogons. 


Colmado Giner - Reus

El comerç Colmado Giner va nèixer a Reus al voltant del 1945, com un establiment d'alimentació selecta. Antigament era més de caire general però amb els anys s'ha dedicat a la venda de productes gourmet. 


Pastisseria Rovira - Riudoms

La Pastisseria Rovira va nèixer per allà al 1859, quan un forn de pa va passar a subhasta. Compta amb 7 generacions dedicades a l'elaboració del pa, l'última va decidir incorporar la rebosteria, obrint una pastisseria el 2011. 


Comerços històrics de Reus

Confeccions Lourdes

Confeccions Lourdes va nèixer per allà als anys 60 al carrer Montserrat, cantonada amb el carrer de les Galanes. L'establiment ha patit alguns canvis però sempre s'ha dedicat a la roba interior i articles tèxtils en general.


Nins Boqué

La botiga Nins Boqué, situada al carrer Batàn de Reus, va començar la seva activitat com a taller i pàrquing de bicicletes.


El Florida

El Restaurant Florida compleix enguany 70 anys sota aquest nom però molt abans ja era un establiment dedicat a la restauració.


Ganiveteria i Perfumeria Cavallé

La Ganiveteria i Perfumeria Cavallé és un establiment de més de 90 anys d'història, situat al Raval de Robuster.


Bar Miami 

Joan Díaz, actual propietari del Bar Miami ens explica que l'establiment el van obrir els seus pares l'any 1965 i ell i la seva germana han continuat amb el negoci fins a dia d'avui. 


Casa Català

Com diu un dels propietaris de Casa Català, 70 anys donen per molt. En set dècades l'establiment ha passat de ser una lleteria, a ser un taller de construcció de bicicletes i finalment, a botiga.


Cistelleria Maduell

L'avi d'en Manel i en Joan Carles Sanromà va aprendre l'ofici de cisteller a Barcelona i va decidir obrir el negoci a la capital del Baix Camp l'any 1923.


Casa Borrull

Amb 100 anys d'història, han passat pel negoci 3 generacions familiars.


Forn Cabré

La família Cabré és la propietària d'aquest establiment situat al carrer ample ja fa més de 120 anys.


Ferreteria Vernis

Aquest establiment té més de 130 anys d'història. Malgrat que en el seu origen era una ferreteria, avui dia venen molts tipus d'objecte.


Merceria Parisini

L'establiment ha estat en diverses ubicacions de la ciutat durant els seus 90 anys d'història però des de fa dècades està situada al carrer Amargura.


Farmàcia Gispert

L'establiment porta 3 generacions familiars a les espatlles darrere el taulell del número 51 de la Raval Martí Folguera.


Elèctrica Vergés

Després de 80 anys, la botiga segueix estan pràcticament igual que quan Carles Vergés la va obrir.


Floristeria Cort

La Floristeria Cort, un negoci dedicat a les flors des de fa més de 70 anys.


Patateria Laurie

La Patateria Laurie fa 65 anys que està al servei dels reusencs i reusenques, convertint-se en un establiment mític de la plaça Mercadal.


Confiteria Poy

Visitem la Confiteria Poy, un establiment reusenc amb prop d'un segle d'història i amb 3 generacions familiars a les espatlles.


Casa Pujol

L'establiment, amb 160 any d'història, es dedica en bona part a la sastreria tot i que la roba casual és un punt important del negoci.


Sastreria Queralt

Aquest establiment de 3 generacions familiars va tancar per manca de relleu generacional. D'aquesta manera es va posar fi a 110 anys d'un altre negoci històric a la ciutat.


Colmado Baró

El Colmado Baró va celebra el seu centenari. Josep i Anna Baró són els actuals propietaris, la quarta generació familiar que es fa càrrec d'aquest establiment de queviures.


Elèctrica Ramón Martí

És el torn de l'Elèctrica Martí, dedicada a la venda de llums i altres productes elèctrics des de fa 67 anys.


Forn Cal Llengüet

El forn Cal Llengüet elabora el pa amb el mateix procediment des de la seva fundació l'any 1908.


Armeria Ferré

L'Armeria Ferré va néixer com un taller de reparació d'armes l'any 1845 segons ha explicat la seva mestressa la Nati Saludes.


Llauneria Mata

La centenària Llauneria Mata va tancar després de 156 anys de vida. Aquest negoci de tres generacions va abaixar la persiana per manca de relleu generacional.


El Barato

L'establiment del Barato amb 136 anys d'història segueix en peu després de cinc generacions. Endinsar-se en aquesta botiga del carrer Major és perdre's entre tots tipus de teixits i articles per la llar i per vestir.


Niepce

Si pensem qui pot haver fotografiat qualsevol esdeveniment o acte cultural de la ciutat, aviat pensaran en l’emblemàtic estudi fotogràfic Niepce de la plaça Prim, que ha celebrat el seu centenari.


Aquests són alguns dels comerços més emblemàtics de la ciutat de Reus.  Anirem actualitzant el contingut.