Back to top

El "moment vital" de Carles Prats, motiu de la seva renúncia

Noemí Llauradó admet que el fet de no haver pogut liderar el govern municipal també hauria tingut pes en la decisió. El seu relleu a la regidoria d'Empresa, Ocupació i Formació serà Òscar Subirats.

Carles Prats, regidor d'Empresa, Formació i Ocupació a l'Ajuntament de Reus per ERC, ha explicat, aquest dijous, els motius que l'han portat a prendre la decisió de deixar el plenari municipal. Un canvi que els va avançar Canal Reus aquest dimecres i que s'ha de fer efectiu el pròxim 29 de setembre, data prevista per al pròxim ple municipal. El seu lloc al consistori l'ocuparà Òscar Subirats, que ja va ser regidor durant el mandat passat i que ara és assessor de govern precisament associat a la regidoria de Prats.

L'encara regidor republicà es mantindrà a l'òrbita de l'agrupació local del partit i de l'Ajuntament. Segons ha afirmat Noemí Llauradó, cap de files d'ERC a la ciutat, Prats continuarà sent "la veu d'ERC" als organismes municipals dels quals ja és membre. Ha decidit renunciar a l'acta de regidor, segons ha detallat, perquè "el meu moment vital em crida a fer altres coses, a dedicar el meu temps a la gent que m'envolta i als que més m'estimo".

Llauradó ha recordat que, aquest 2023, ERC es tornava a presentar a les eleccions per encapçalar el govern municipal. "Això l'il·lusionava a poder continuar dipositant moltes hores i dedicació en pro del projecte, però les circumstàncies no han estat exactament les que volíem", ha admès. Ha definit la renúncia de Prats com "un exercici de generositat i honestedat" per haver assumit que no es veia amb l'energia que el projecte li reclama.

Òscar Subirats, substitut de Carles Prats

Amb tot, la portaveu del grup municipal ha reivindicat "l'encert" d'haver anat a buscar Prats com a fitxatge per a l'àmbit econòmic a la llista electoral del 2019 i també a la del 2023. Tot i que la decisió s'hauria començat a coure arran dels resultats electorals, Llauradó i Prats han apuntat que s'ha preferit deixar passar les eleccions generals i l'estiu per fer-la efectiva durant el primer plenari del curs.

Prats ha repassat alguns dels projectes que s'han engegat des de la regidoria durant el seu lideratge polític, com la reforma del Mercat Central, Reus Espais Vius o el Mercat del Carrilet. Ha admès que la idea que hi ha ara sobre la taula no és la seva, però sí que considera que ERC ha sigut l'artífex que els mercats centressin l'atenció municipal. També ha reivindicat el projecte per convertir el Vapor Vell en un centre de formació, la moneda local, Reus Compra Responsable, el Pla de Reactivació i la feina feta per als polígons industrials de la ciutat.

Prats deixarà de ser regidor el pròxim 29 de setembre, previsiblement, la data del ple municipal de setembre. No deixarà, però, la representació d'ERC als organismes i empreses municipals que ostenta. El seu lloc a l'Ajuntament l'ocuparà Òscar Subirats, que va ser regidor de Salut per ERC el mandat passat i que ara mateix és assessor del govern municipal. Segons han subratllat tant Llauradó com Prats, el traspàs de responsabilitats ja s'ha anat fent progressivament perquè, precisament, l'assessoria de Subirats està directament vinculada a la regidoria de Prats.

Paraules clau:

Notícies relacionades