Back to top

PSC, ARA i Esquerra tanquen un pacte per governar Reus

Segons fonts properes a les negociacions, aquest dijous s'ha arribat a un acord que es farà públic aquest divendres.

Després de dues setmanes de negociacions per conformar govern, finalment hi ha fumata blanca. El PSC i ARA Reus han tancat un acord per formar govern a la ciutat de Reus amb Esquerra. Fonts properes a les negociacions així ho confirmen a Canal Reus. L'acord es farà públic aquest divendres al matí. Els serrells de tot plegat es coneixeran durant els pròxims dies. 
 
Les tres formacions han tancat el pacte aquest mateix dijous després d'haver intensificat reunions els darrers dies. Tal com els vam avançar aquest dimecres des de Canal Reus, els republicans, després de descartar una alternativa per convertir Noemí Llauradó en alcaldessa que implicava sumar els vots de la CUP i el PP, han avivat les converses amb Sandra Guaita i el seu equip. Des d'aleshores, l'equip d'Esquerra s'ha reunit, com a mínim, en dues ocasions amb els socialistes i també els municipalistes.

Majoria sòlida

Els serrells de l'acord no han transcendit i de fet, aquest divendres s'espera que es faci públic el pacte entre les tres formacions. Totes tres sumen 15 regidors, és a dir, més del que representa la majoria al plenari. Sandra Guaita ha reiterat des que va guanyar les eleccions que la seva voluntat és arribar al 17 de juny, dia de la constitució del plenari i la investidura de la nova alcaldessa, amb una majoria sòlida. 

Paraules clau:

Notícies relacionades