Back to top

10 anys donant a conèixer l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera

L'Associació d'Amics de l'Ermita de les Borges del Camp celebren una dècada amb diverses propostes culturals i la futura edició d'un llibre de la col·lecció 'Petites Històries' de la Pilarín Bayés dedicat a l'ermita.

L’associació dels Amics de l’Ermita de la Mare de Déu de la Riera és l’entitat nascuda ara fa 10 anys i que s’encarrega de la conservació, manteniment i promoció religiosa, cultural i social de l’edifici modernista de l’ermita de la Mare de Déu de la Riera.

Entre les ativitats que duen a terme és la organització de la Baixada de la Mare de Déu de la Riera en el marc de la Festa Major i la recuperació de la Festa de Sant Bartomeu, on se celebra una missa a la mateixa Ermita de la Riera. Per altra banda, durant l'estiu l'entitat ha dut a terme altres propostes com concerts, activitats infantils o cinema a la fresca.

L'Ermita de la Riera serà una 'Petita Història'

Recentment, amb motiu de la celebració dels 10 anys de la constitució de l’entitat, els Amics de l'Ermita s'han posat en contacte amb l’Editorial Mediterrània, editora de les Petites Històries de la Pilarín Bayés per tal d'aconseguir una Pepita Història de l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera que situaria el monument, la Festa Major i el poble de Les borges del Camp enmig d’una col·lecció de prestigi, reconeguda internacionalment i amb milions de lectors. Una oportunitat d’aquelles que cal aprofitar quan es presenten.

Alguns títols de la col·lecció 'Petites Històries' de Pilarín Bayés

Sobre la col·lecció de les Petites Històries

El 1983 Pilarín Bayés va il·lustrar la primera Petita història, sobre Salvador Dalí. Des d'aleshores escriptors, artistes, ciutats, entitats i tradicions, entre d'altres, han estat protagonistes d'una col·lecció amb més de 330 títols, alguns traduïts fins a nou idiomes i amb milions de lectors, sempre editats per Editorial Mediterrània.

Escrites de manera rigorosa i amb il·lustracions molt detallistes i documentades de Pilarin Bayés, les Petites Històries han esdevingut la col·lecció de llibres de cultura per a infants més extensa a Catalunya. Els seus contes permeten explicar d'una manera amena als més petits de casa nostra i d'arreu del món qui som, com som i d'on venim.

Paraules clau:

Notícies relacionades