11:13 - 16 febrer 2023
Gastromobil
Arròs amb gamba blanca i vermella | Recepta
Vols aprendre a cuinar un arròs amb gamba blanca i vermella? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a fer un arròs amb gamba blanca i vermella amb el xef Xavier Martí, del Restaurant El Círcol de Reus.
INGREDIENTS
- 1 all porro
- Un grapat de crancs
- Galeres
- 4 gambes blanques
- 4 gambes vermelles
- 2 grans d’all
- Arròs
- Oli d’oliva
- Sal
- Aigua
ELABORACIÓ
- Poseu un raig d'oli en una cassola. Afegiu-hi un porro tallat i un grapat de crancs.
- Peleu les gambes i trieu-ne l'intestí.
- En una altra paella, fregiu les galeres i els caps de les gambes.
- Un cop sofregides les galeres i els caps de gamba, afegiu-les a la cassola del fumet amb l’all porro i els crancs. I afegiu-hi l'aigua perquè es faci el fumet.
- En la paella on heu sofregit les galeres, sofregiu també dos grans d'all i l'arròs, per segellar-lo.
- Quan l'arròs estigui daurat, afegiu-hi el fumet.
- Un cop cuit, poseu-ho en una safata per anar al forn, amb les gambes pelades i una mica d'allioli.
- Per acabar, decoreu amb espirulina blava.
MARIDATGE
Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb un Chardonnay De Muller, amb DO Tarragona.