Back to top

El Bravium trasllada 70 anys d'història

L'entitat cultural està transportant totes les pertinences de la seva seu, al número 13 del carrer de la Presó, després que a finals de març s'anunciés el tancament d'aquest immoble per greus problemes estructurals

Abans de les 12 del migdia, el camió de la Brigada Municipal de Reus ja havia fet tres viatges fins al magatzem que albergarà de manera temporal les pertinences del Bravium Teatre. La nova ubicació l'ha cedit un particular associat a l'entitat cultural, després que aquesta hagi hagut de retirar tot el seu material de l'antic Centre Catòlic perquè l'immoble necessita reformes estructurals urgents. 

Per Ferran Figuerola, president del Bravium Teatre, són moments durs perquè en aquest espai hi ha 70 anys d'història i marxen sense saber quan hi tornaran. El 15 de maig era un dels terminis per fer efectiu el trasllat, però aquest s'allargarà alguna setmana més perquè hi ha molt volum de material, expliquen des del teatre. Així i tot, ja hi ha sales buides "perquè els tècnics i professionals que hagin de començar a treballar, ja s'hi puguin posar". 

Els membres de l'entitat que treballen en la mudança porten una samarreta amb el lema "Bravium a l'exili" i "ni un bolígraf". Aquesta és la màxima que es va proposar l'entitat per no iniciar el trasllat fins que no tinguessin el compromís per escrit, per part de l'arxiprestat, de poder mantenir la seu social al carrer de la Presó un cop acabades les obres.

El Bravium es manté viu

Des del Bravium, han agraït els ànims i les mostres de suport que estan rebent per part de la ciutadania i del teixit associatiu de la ciutat. Són gestos que "els permeten mantenir-se vius", assegura Figuerola. De fet, l'entitat reitera que no vol morir de cap manera i ja està treballant per poder gestionar la programació i "molt probablement" ho farà des de l'Orfeó Reusenc.

Paraules clau:

Notícies relacionades