Back to top

Carxofes brasejades| Recepta

Vols aprendre a cuinar aquestes carxofes brasejades? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus

Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a fer unes carxofes brasejades, amb el xef Xavier Franquet, del Restaurant Atzucac de Reus. 

INGREDIENTS

  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 gra d’all
  • Farigola
  • Carxofes
  • Vi blanc
  • Brou de carn
  • Cansalada 
  • Vinagre de Xerès
  • Vi de Xerès
  • Nata líquida
  • Gambes vermelles
  • Brots de germinats

ELABORACIÓ

 

  1. Sofregiu la ceba i la pastanaga amb mig gra d'all i farigola.
  2. Talleu les carxofes a quarts i afegiu-les a la paella amb una mica de vi blanc. Quan s'evapori el vi, cobriu-ho tot amb una mica de brou.
  3. En un cassó a banda, sofregiu-hi ceba i la cansalada, vinagre de xerès i vi de xerès. Deixeu que evapori.
  4. Afegiu-hi brou i nata líquida i deixeu que es cogui 5 minuts. Tritureu-ho tot.
  5. Retireu les carxofes i marqueu-les soles, sense la pastanaga ni la ceba, en una paella amb un raig d'oli.
  6. Marqueu les gambes amb una mica de sal.
  7. Emplateu posant al fons del plat la crema de cansalada fumada.
  8. A sobre hi posarem les carxofes, ceba cruixent (ja feta) i la gamba vermella. I uns brots verds per decorar.

MARIDATGE 

Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb un Chardonnay De Muller, amb DO Tarragona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades