13:23 - 2 març 2023
Gastromobil
Carxofes brasejades| Recepta
Vols aprendre a cuinar aquestes carxofes brasejades? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a fer unes carxofes brasejades, amb el xef Xavier Franquet, del Restaurant Atzucac de Reus.
INGREDIENTS
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 gra d’all
- Farigola
- Carxofes
- Vi blanc
- Brou de carn
- Cansalada
- Vinagre de Xerès
- Vi de Xerès
- Nata líquida
- Gambes vermelles
- Brots de germinats
ELABORACIÓ
- Sofregiu la ceba i la pastanaga amb mig gra d'all i farigola.
- Talleu les carxofes a quarts i afegiu-les a la paella amb una mica de vi blanc. Quan s'evapori el vi, cobriu-ho tot amb una mica de brou.
- En un cassó a banda, sofregiu-hi ceba i la cansalada, vinagre de xerès i vi de xerès. Deixeu que evapori.
- Afegiu-hi brou i nata líquida i deixeu que es cogui 5 minuts. Tritureu-ho tot.
- Retireu les carxofes i marqueu-les soles, sense la pastanaga ni la ceba, en una paella amb un raig d'oli.
- Marqueu les gambes amb una mica de sal.
- Emplateu posant al fons del plat la crema de cansalada fumada.
- A sobre hi posarem les carxofes, ceba cruixent (ja feta) i la gamba vermella. I uns brots verds per decorar.
MARIDATGE
Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb un Chardonnay De Muller, amb DO Tarragona.