Back to top

Clam feminista a Tarragona: "Unim-nos per una vida digna. Juntes ho podem tot"

Prop de 3.000 persones participen de la manifestació unitària a Tarragona convocada per la Plataforma 8-M Camp. Una concentració que ha durat prop de 3 hores i que ha acabat a la plaça de la Font.

Al voltant de 3.000 persones s'han sumat a la manifestació feminista unitària convocada per la Plataforma 8-M del Camp a Tarragona amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Sota el lema "Unim-nos per una vida digna. Juntes ho podem tot", la marxa ha engegat poc després de les 12 del migdia des de la plaça Imperial Tàrraco amb la lectura d'un manifest que ha abordat les discriminacions que pateixen les dones cada dia.

També s'han tractat qüestions com la precarietat laboral, on també s'ha fet esmena al possible efecte de macroprojectes com Hard Rock, o els casos recents d'infiltració policial en col·lectius d'esquerres a través de relacions sexoafectives.

A la mateixa plaça, castelleres de diferents colles han aixecat un pilar íntegrament femení que ha donat pas a l'inici de la manifestació, que ha recorregut diversos carrers de la ciutat durant gairebé 3 hores. Entre d'altres, s'han sentit càntics a favor de la lluita feminista, reivindicant espais segurs a la via pública o contra el tallatge de les grans empreses tèxtils. 

El recorregut ha finalitzat a la plaça de la Font, i més concretament al pati de Jaume I, a l'interior de l'Ajuntament de Tarragona. Allà han volgut aclarir que, enguany, la manifestació unitària s'ha convocat al matí per reivindicar encara més la jornada de vaga general feminista. Una decisió que ha aportat certa controvèrsia a la jornada d'aquest dimecres.

Connexió en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades