Back to top

Concentració a Riudecols en contra el projecte eòlic del Vedat del Pany

Membres de les plataformes Xarxa Sud i Delterpa convoquen una protesta en contra el model d'energia eòlica de la Generalitat i per denunciar l'impacte negatiu del projecte del Vedat del Pany al Baix Camp.

Prop d’una cinquantena de persones s’han concentrat aquest divendres a la carretera N420, entre Riudecols i Les Irles, en mostra de rebuig al parc eòlic del Vedat del Pany. La plataforma Xarxa Sud  i Delterpa han convocat a la mobilització després que les darreres setmanes comencessin els treballs per a la construcció d’aquest projecte.

Durant l’acte s’ha llegit un manifest per explicar els motius pels quals s’oposen  a aquest projecte i també han seguit amb la recollida de firmes per tirar enrere la instal·lació, on ja n’han recollit prop d’un miler.

concentració en contra del parc eòlic de Riudecols

“És un projecte molt sever per l’impacte mediambiental que té”

El projecte  constarà de 6 molins de 180 metres d’alçada a Riudecols i 4 més al terme de Duesaigües, i  per a la seva instal·lació seran necessàries obrir pistes de fins a 15 metres d’amplada. Des de la plataforma asseguren que tot plegat tindrà un gran impacte mediambiental i que “aquest projecte obrirà la porta a nous parcs eòlics. Aquest serà el primer de molts altres que vindran, no només a Riudecols sinó també als pobles del costat”.

Anton Mestre, membre de la plataforma Xarxa Sud reitera que “nosaltres no estem en contra de les energies renovables sinó en aquest model de gestió”. De fet, proposen ubicar aquests molins prop de les autopistes o polígons industrials on l’impacte seria menor i també més a prop dels centres de consum ja que asseguren que només amb el transport, es perd més del 30% de l’energia.

Més mobilitzacions

Aquest diumenge 13 de setembre està convocada una altra acció entre Les Voltes i Riudecols a les 18h de la tarda.

cartell per a la convocatòria de  la concentració del 13 de setembre

Paraules clau:

Notícies relacionades