Back to top

Consells per protegir el teu telefon mobil a l'estiu

Segueix aquests consells per protegir el teu mòbil aquest estiu.

S'apropa l'època preferida de l'any per a la majoria de les persones, però també un dels moments en què l'ús dels nostres dispositius rendeix al màxim nivell. El mòbil, el nostre company fidel de viatges, estarà exposat a diferents factors que poden deteriorar-ho o fins i tot danyar-ho. Des de SMAAART – empresa dedicada al recondicionament de mòbils i enfocada a reduir l'impacte ambiental que genera la indústria telefònica – ens aconsellen seguir alguns consells per cuidar els nostres telèfons durant l'estiu i evitar futurs danys.

Intensifiquem l'ús del mòbil en vacances 

Si les vacances són el moment perfecte per relaxar-se i descansar, també és l'època de tots els perills per al mòbil. Des de submergir-se en la piscina o en la mar, caure sobre les roques o passar un llarg període sota el sol, els nostres telèfons poden patir diferents accidents. A més, encara que és temps de desconnexió, els espanyols intensifiquem l'ús del telèfon durant aquesta època. De fet aquest 2021, el 94% dels internautes espanyols accedeixen a la xarxa des del mòbil, segons l'informe digital d'Espanya, publicat aquest febrer per l'agència We Are Social i la plataforma Hootsuite.

Això evidència que els espanyols consideren al seu telèfon mòbil un element essencial per endur-se de vacances, ja sigui per fer fotos, gravar vídeos, utilitzar el GPS, o fer pagaments mòbils. Els experts de SMAAART ens ofereixen alguns consells pràctics i segurs que no només protegiran els aparells electrònics, sinó que li donaran una major durabilitat a aquesta mena de dispositius.

Mòbil

Consells per evitar danys al teu telèfon

Durant l'estiu, el sobreescalfament és una cosa molt comuna en els telèfons a causa de les altes temperatures.

  • No posar el mòbil a prop d'una font de calor o superfícies calentes

Per aquesta raó, mentre el mòbil s'està carregant no es recomana posar-lo prop de qualsevol mena de font de calor, ni utilitzar-ho a causa de la transferència d'energia tèrmica del carregador al telèfon. Igualment, el sobreescalfament també pot deteriorar l'estructura interna de la bateria. per això no s'aconsella deixar els telèfons en llocs o superfícies calentes com per exemple darrere d'una finestra, damunt de l'hamaca o dins el cotxe.

  • No utilitzar aplicacions que necesitin molta energia 

D'altra banda, els dispositius mòbils generen energia i calor quan són utilitzats. En cas que les temperatures siguin molt altes, se suggereix no utilitzar aplicacions que necessitin molta energia com els jocs i tancar sempre les aplicacions que no s'utilitzen. Normalment aquestes s'executen en segon pla i no ens adonem. Per estalviar la bateria, SMAAART recomana posar en mode avió el telèfon i tancar les funcions que exigeixen molta energia com: wifi, Bluetooth o les dades mòbils.

  • Baixar la lluentor i bloquejar la pantalla 

Baixar la lluentor de la pantalla i mantenir-la bloquejada també ajudaran al manteniment de la bateria que es consumirà en menys temps i a més, reduirà la calor natural del funcionament del telèfon.

  • Utilitza fundes impremeables si vas a l'aigua o sorra

Finalment, per a protegir el telèfon de l'aigua o de la sorra, utilitzar fundes impermeables o bosses de congelació, són la millor opció. Amb aquestes mesures, segur evitaràs els danys irreparables que la calor, la sorra o l'aigua poden causar-li al teu telèfon intel·ligent.

Paraules clau:

Notícies relacionades